„Така, скъпи господа, днешният урок е... съвършенството не съществува!

Съжалявам, но правилно прочетохте.

Всички ние търсим любов. Всички ние искаме да срещнем онзи специален човек, който да ни обича, независимо от всичко. Всички търсим онзи някой, с когото да изследваме света, да споделим живота си. Онзи, който ще е до нас, когато имаме нужда от насърчение, от малък тласък в правилната посока.

Проблемът е, че някои хора търсят нещо друго... а именно – съвършенство!

Много си мислят, че „съвършеното момиче“ е онова, което има фигура на пясъчен часовник, но забравят, че формата се променя и подобна красота увяхва, докато дните, месеците и годините отминават.

Да, някои мъже търсят физическо съвършенство и не биха излизали с момиче, което не е с фигура на модел. Други мъже търсят финансово съвършенство и не биха излизали с жена, която не е независима в това отношение. Трети искат емоционално съвършенство и когато открият, че жената до тях има някакъв емоционален багаж, те бягат като дяволи от тамян или като подплашени момчета, въпреки че се мислят за мъже.

Ако търсите съвършенство, цял живот ще си останете сами.

Спрете да търсите „съвършеното момиче“, а започнете да търсите онази, която прави живота ви съвършен.

Жена с енергия и чар, които я правят най-красивата жена, която си срещал. Онази, която ще те направи по-добър. Онази, която ще бъде до теб и ще те насърчава да преследваш мечтите си. Тя е онази, която има чудесно чувство за хумор и може да те развесели и в най-мрачния ден. Нейната усмивка ще ти оправя настроението дори когато не ти се говори с никого. С нея ще забележиш как дните стават по-спокойни и по-малко напрегнати, заради нея ще се усмихваш глупаво без причина...

Съвършената жена е онази, която ти помага да повярваш в себе си. Нейното тяло, независимо дали е стройно, закръглено или крехко, е създадено за обич. Нейните очи са две искрици красота.

Нейното лице може да не краси кориците на модните списания, но на теб ще ти е трудно да откъснеш поглед от него. Тя ще бъде съвършена просто защото я обичаш.

В света има много „съвършени жени“, но те бледнеят пред тази, която истински ще те разбира. Онази, която вижда истинското ти Аз и те приема такъв, какъвто си. Не е лесно да откриеш такава жена, но едва ли на света има по-красива от нея.

Само трябва да запомните едно, господа! В любовта и с най-съвършената жена понякога има проблеми и пречки. Просто такъв е животът. Ако се уплашите още при първия подводен камък, никога няма да познаете какво значи истински здрава връзка.

Ако имате късмет да срещнете такава жена, ценете я. Тя не е съвършена, но ще направи живота ви съвършен.“

Мики Хернандес