Когато някой те нарани, не е нужно да се опитваш да бъдеш „над нещата“. Можеш спокойно да го изтриеш от живота си. И това не те прави прекалено емоционална или драматична.

Има смисъл да изтриеш телефонния му номер, да го махнеш от всички социални мрежи. Този човек те е наранил. Защо ти е да го следваш? Защо ти е да виждаш снимките и публикациите му? Ами ако нямаше социални мрежи? Най-вероятно нямаше да поддържате връзка. По-скоро ще се фокусирате върху това да забравите един за друг. Това и трябва да направиш. Трябва да го махнеш от всички възможни социални мрежи, да го махнеш от очите си, за да го махнеш и от ума си.

Колкото по-дълго сте приятели с него в социалните медии, толкова по-дълго ще страдаш.

Не е нужно да проверяваш дали вече има нова връзка. Не е нужно и да се сравняваш с всяка, с която излиза след раздялата. Не е нужно да се подлагаш на такъв вид изтезания.

Но, ако се колебаеш, и нещо в теб те спира да предприемеш тази стъпка, запитай се защо. Дали защото се надяваш, че в крайна сметка ще се съберете? Или защото искаш да запазите приятелски отношения? Или пък не искаш да изглеждаш груба?

Независимо каква е причината, ако това да виждаш ежедневно публикациите му ти носи болка и мъка, дай си почивка от него, помогни на сърцето си да се възстанови.

Може би един ден ще го добавиш обратно. Може би ще бъдете просто приятели. Но сега имаш нужда да се погрижиш за себе си, а това означава, да стоиш далеч от него и всичко, което той прави.

Когато го премахнеш от всички социални мрежи, желанието ти за него значително ще намалее. Да, отново ще имаш моменти, в които ще мислиш за него, ще ти липсва. Все пак има специално място в сърцето ти и ще ти бъде трудно да се откажеш от него. Но изтривайки го от живота си, ще си спокойна, че дните ти няма да бъдат съсипани от поредната негова снимка във Фейсбук.
Изтриването му означава, че няма да ти се налага да се справяш с това чувство на потъване в стомаха ти, когато той публикува снимка с друга жена.

Изтриването му означава, че можеш да спреш да публикуваш снимки на себе си, надявайки се той да види, да ревнува и да се ядосва, защото се е отдалечил от теб.

Изтриването му означава, че най-накрая можеш да започнеш живота си на чисто. Най-накрая можеш да започнеш да лекуваш раните си.

Колкото по-дълго сте приятели в социалните мрежи, толкова повече страдаш. Така че, направи си услуга и се откажи от него. Не е нужно да се преструваш, че не те притеснява да го виждаш в телефона си всеки ден. Не е нужно да се преструваш, че не те е наранил. Не е нужно да гледаш снимките му.

Можеш просто да се сбогуваш с него - този път завинаги!