Търсиш ли Единствения? Сродната ти душа? А как ще реагираш, ако ти кажем, че Единственият не съществува. Какво би направила, ако ти кажем, че пропускаш много шансове за прекрасни връзки, ако сляпо търсиш „истинската любов“?

Любовта повече прилича на рулетка, отколкото на блекджек. В блекджека се търси идеалното число 21, но при рулетката винаги гадаеш. Може пък да заложиш на 16 червено и да спечелиш всичко, кой знае. Затова и любовта е като рулетка.

Не че няма истинска любов, но тя се изгражда с времето и обикновено е създадена от две несъвършени личности.

Ако постоянно преследваш един блян, базиран на представите ти каква трябва да е идеалната любов, може да се откажеш от човек, който не е толкова перфектен, но с него би могла да създадеш прекрасна връзка. Големите очаквания внасят много напрежение както върху теб, така и върху половинката ти. Очакванията ти за това какъв трябва да е той, ти пречат да видиш какъв е той всъщност.

Може би е по-добре да спрем да търсим съвършения човек, защото такъв просто няма, и да се съсредоточим върху това, което можем да дадем, и върху това, което можем да постигнем. Какъв човек си ти самата? Какво можеш да предложиш в една връзка? Щастлива ли си или би искала да промениш нещо в живота си? Готова ли си да допуснеш някого до сърцето си?

Време е да спрем да мечтаем за Чаровния принц, чийто образ сме си изградили, когато сме били на 7. Ще бъдеш много по-щастлива, ако намериш добър човек, който те кара да се смееш. Човек, с когото ви свързват общи ценности. Човек, с когото можеш да споделиш хобитата си и с когото можеш да бъдеш себе си. Човек, който те уважава. Човек, който те вдъхновява да бъдеш по-добра. И не е нужно този човек да е съвършен, за да си истински щастлива.

Така че недей съвсем да занижаваш стандартите си и не се влюбвай в първия, който прояви интерес. Но понякога е хубаво да си позволим да се влюбим в Несъвършения, да завъртим рулетката и да видим какво ще стане.