Винаги сме разказвали истории, които доказват, че любовта може да се появи в живота ни в неочаквани моменти. Понякога човек загубва надежда за щастие, но често съдбата е на друго мнение. Такава е и историята на актьора Стенли Тучи. Днес той е щастливо женен и има голямо семейство, но това не значи, че не се е сблъсквал с болка и изпитания в живота си. Какви са те и как ги е преодолял, предстои да ви разкажем.

Макар с предимно второстепенни роли, Стенли Тучи е бил част от актьорския състав на много хитови филми през последните години. Сред тях са „Игрите на глада“, „Бурлеска“, „Трансформърс“, „Капитан Америка“. Една от най-запомнящите се роли на Стенли е тази в „Дяволът носи Прада“, където химията му с неговите колежки Мерил Стрийп и Ан Хатауей впечатлява силно публиката. Емблематичната комедия излиза на екран през 2006 г. и на премиерата Тучи позира усмихнат до съпругата си Катрин. Двамата изглеждат много щастливи, но истината е, че по това време Кейт вече е диагностицирана с рак на гърдата. В същия този ден Стенли се запознава със сестрата на Емили Блънт, която по-късно ще влезе в живота му и ще го промени напълно.

Вдовец с три деца

През 2009 г., на 47-годишна възраст, Кейт губи битката си с рака. Тя е Стенли са женени от 1995 г. Актьорът продължава да отглежда сам децата от брака си с Кейт - Камила, Николо и Изабел.

На следващата година колежката му от „Дяволът носи Прада“ - Емили Блънт, се омъжва за Джон Красински. Изглежда че Стенли и Емили са станали близки на снимачната площадка, защото актьорът е един от гостите на сватбата. Това той отново среща сестрата на Емили - Фелисити, която вече познава от премиерата на филма.

Самият любител на храната, Стенли си спомня, че е бил изумен от добрия апетит на Фелисити. „Никога не бях виждал някой толкова слаб да се наслаждава толкова много на храната си“, разказва актьорът. Именно любовта към готвенето и храната се оказва темата, която ги сближава.

Храната ги сближава

Първата им среща е в малък ресторант, където, въпреки че храната не била много хубава, си изкарват невероятно. Четири часа по-късно, когато вече са посетили и друго заведение, Стенли не може да хапне нищо повече, докато Фелисити все още има достатъчно апетит, за да поръча плато със сирена. „Помислих си, че това е невероятно“, признава Тучи.

За актьора смисълът на срещата на вечеря не е просто в това да се наядеш, а да опознаеш някого чрез храната. Известно време след първите им кулинарните дегустации двамата с Фелисити започват и да готвят заедно, когато тя му идва на гости в Съединените щати.

Предложението

Въпреки тежката загуба, явно Стенли успява да отвори сърцето си за нова жена в своя живот. През 2011 г. той предлага брак на Фелисити по време на пътуване до Берлин. Въпреки решението да се ожени за госпожица Блънт, актьорът не може да не изпитва и чувство за вина към паметта на покойната си съпруга Кейт. „В началото беше много трудно да отида някъде с Фелисити. Чувствах се виновен“, обяснява той.

Все пак Тучи не позволява на вината да застане на пътя на любовта. Той и Фелисити се венчаят през 2012 г. на частна церемония. Няколко месеца след това те организират и голямо тържество, на което Емили Блънт им кумува.

Ново начало в Лондон

След сватбата им Стенли решава да се премести в Лондон. „Не исках повече да живея в Ню Йорк. След като жена ми почина, аз бях там сам и какво правех? За мен това беше най-здравословният вариант”, казва той в интервю.

Тучи си дава сметка какво предизвикателство е било за Фелисити да стане мащеха на трима тийнейджъри. И все пак новата му съпруга приема новата си роля с радост. „Тя се грижи за децата, сякаш са нейни собствени“, признава той. По-късно семейството им става още по-голямо, когато се раждат и двете им общо деца - Матео и Емилия.

Заедно в борбата с рака

За съжаление, здравословните проблеми продължават да бъдат част от живота на Стенли. През 2017 г. той е диагностициран с рак на езика. Тъй като туморът бил много голям, актьорът трябвало да се подложи на няколко химиотерапии. В този период той не е способен да се храни самостоятелно, а чрез тръба. Борбата със страшната болест стресира всички членове на семейството. „Децата бяха добре, но им беше трудно“, спомня си той. „Имах сонда за хранене в продължение на шест месеца. Едвам успях да стигна до завършването на гимназия на близнаците."

В най-трудните моменти от живота му Фелисити, по думите на Тучи, не спира да бъде до него и да го подкрепя. „Справих се с това, благодарение на нейните безгранични внимание, обич и търпение“, споделя той.

Страхотен екип в живота, в кухнята и в работата

Освен у дома, Стенли и Фелисити доказват, че са добър тандем и в професионален план. Блънт, която по професия е литературен агент, става мениджър на Тучи за един от най-важните му проекти: публикуването на готварска книга, в която той споделя опита си с рака и любовта си към храната.

По време на лечението актьорът е имал проблеми с вкуса на храната, губи апетит и страда от язви в устата. Впоследствие той си възвръща усещането за вкус и осмисля философски цялото преживяване. „Когато сте принудени да живеете без нещо, което обичате, точно както когато сте принудени да живеете без някой, когото обичате, вие го оценявате много повече, когато си го върнете, ако изобщо имате достатъчно късмет да си го върнете“, разсъждава той.

В последно време последователите на Стенли Тучи в Instagram имат възможността да се насладят на неговите кулинарни изпълнения у дома. Изглежда готвенето и храната продължават да бъдат повод за много щастливи моменти в дома на голямото семейство Тучи, а на нас остава да им пожелаем изпитанията да останат в миналото.