Една 12-годишна връзка се счита за дълга, особено по холивудските стандарти. А когато говорим за двама красиви, талантливи, забавни и обичани актьори – можем само да се радваме, че съществуват такива двойки. Двойки, при които обичта и уважението личат от километри и не са поза, а идващи от сърцето. Да ставаме свидетели на техните отношения не само стопля сърцата ни, но и дава надежда, че щастието винаги е възможно, ако срещнем подходящия човек. Как са се събрали актьорът от сериала „Офисът“ и звездата от „Круиз в джунглата“ и какво казват публично един за друг? Предстои да разберем.

Емили Блънт и Джон Красински са една от най-обичаните холивудски двойки. Двамата актьори са заедно от 2008 г., а само две години по-късно вече са женени. Връзката им изглежда стабилна и хармонична, въпреки че май в началото това не е било ясно и за двамата. Всъщност Джон признава, че му се сторило, че първата им среща не минала никак добре и никога не си представял, че е възможно да се окаже перфектният мъж за Емили.

За актрисата обаче нещата стоят по различен начин. Тя веднага осъзнала, че е срещната любовта на живота си. Изглежда, че нейните чувства са сбъдната мечта за Красински, който ѝ е бил фен още преди запознанството им. „Бях гледал „Дяволът носи Прада“ около 75 пъти. Имам късмет, че тя остана с мен, без да осъзнава, че се е омъжила за свой преследвач", признава с усмивка той.

А как започва тяхната приказка? Както вече казахме, годината е 2008 г., а мястото – ресторант в Лос Анджелис. Джон е на вечеря с колегата си Джъстин Теру (бившия съпруг на Дженифър Анистън), а Емили влиза заедно с техен общ приятел. Благодарение на него двамата се запознават, а Емили си спомня, че Джон веднага я е спечелил в чувството си за хумор. Недълго след съдбовното запознанство двамата излизат. Първата им среща всъщност е на стрелбище. Джон разказва, че е бил толкова сигурен, че няма да стане нищо между тях, че е решил да направи нещо по-дръзко. В крайна сметка нямало какво да губи. А всъщност спечелил... всичко.

Останалото, както се казва, е история – трогателно предложение за брак, сватба в имението на Джордж Клуни на езерото Комо, две деца.

Почти три години след брака си с Джон, Емили говори за връзката им през списание InStyle. „Срещата с Джон наистина промени живота ми“, споделя тогава тя. „Когато усетя подкрепата, която ми дава, се чувствам непобедима. Това е да имаш някой зад теб в добрите моменти и някой пред теб в лошите."

Емили Блънт на няколко пъти е признавала, че връзката с нейния съпруг е нещо, което е променило напълно живота ѝ, защото освен че са заедно от 12 години, те вече на два пъти стават родители и дори са работили заедно в някои проекти. Двамата се оказват невероятен тамдем не само у дома, но и на снимачната площадка.

През 2018 г. феновете им най-сетне получават това, което са очаквали – да ги видят заедно на екрана. Освен че Джон изпълнява главната роля редом до съпругата си, той е и режисьор на фантастичния хорър. Във филма се разказва за семейство, което трябва да живее в пълна тишина, за да се предпази от извънземни, които нападат всичко, издаващо звук. Проектът е приет добре от публиката и двамата създават втора част, която гледахме през 2020 г.

Знак за обичта, възхищението и уважението, които изпитват един към друг, е речта на Емили, когато през 2019 г. спечели награда за най-добра поддържаща женска роля на наградите SAG (на снимката). Тя бе наградена именно за „Нито звук“. Първото, което Емили каза по време на церемонията по награждаването, беше, че иска да сподели наградата си Джон. Тя го нарече „страхотен режисьор“ и призна, че цялото преживяване да създаде този филм с него е оставило незаличима следа в сърцето ѝ. И двамата не скриха сълзите и вълнението си, когато актрисата призна, че е истинска късметлийка да живее и да работи с него. „Благодаря ти също за двете малки поеми в живота ни, нашите дъщери, Хейзъл и Вайълет, които ще трябва да са на поне 45 години, преди да могат да гледат този филм, но въпреки това ще се гордеят с теб",  допълва Емили с присъщото си чувство за хумор.

В момента Емили и Джон продължават да си сътрудничат професионално. Когато я питат за живота им по време на пандемията, актрисата признава, че подкрепата и разбирането, с които съпругът ѝ я дарява във всяко отношение, са най-важното нещо за нея.