Женският гняв е истинско стихийно бедствие и това е ясно за всеки. Но знаете ли, че всяка зодия отговаря на определена стихия? Ето коя е твоята:

Овен – пожар

Близките на дамата Овен имат най-голям късмет от всички. Ежедневно им се напомня как да се държат с представителките на този знак: "Не допускайте изтичане на газ! Не пушете в леглото! Проверявайте изправността на електрическите уреди!" Но пожарът все пак може да избухне буквално от нищото. Яростта на Овена пламва мигновено и почти винаги заради дреболии. Просто както всичко е наред, така изведнъж избухва стълб от пламъци и ако не хвърлите одеяло върху източника на огъня, нищо не е състояние да ви спаси. Всичко, което сте постигнали с непосилен труд, в един момент се превръща в купчина жар. Ето защо жертвите имат само две възможности: или да гасят пожара, получавайки лоши изгаряния, или да избягат, но тогава трябва да бъдат наясно, че няма връщане назад. Горкичките...

Телец – цунами

Главната опасност от цунами е изненадата. Докато слънцето грее, а океанското крайбрежие е тихо и спокойно, изведнъж, буквално за една секунда, водата се издига и на брега се изливат хиляди тонове водна маса. И най-лошото е, че едно цунами не може да се предвиди, тъй като причина за появяването му не е бурният вятър, а земетресение на океанското дъно, станало някъде далеч от брега. Ако девойката Телец не реагира на провокации, това съвсем не означава, че не се надига гневът в нея. Морското дъно може вече да се е разтресло, но на брега ударната вълна носи смъртоносната водна колона. Най-често, когато жертвата най-накрая съобрази, че водната стихия се надига, е твърде късно да се спаси.

Близнаци - пясъчна буря

Дамите Близнаци често са гневни, но отстъпчиви. Вярно е също така, че гневът на Близнаците е предсказуем като пясъчна буря. Съзерцавайте пустинята отдалеч! Изобщо не е нужно да ходите по пясъка, там няма нищо интересно, а лесно може да се изгубите в дюните. Не е ясно защо бъдещите жертви сами отиват в пустинята, но пък е известно защо рискуват: покрай тях са минали вече 10 керавана – и всички са оцелели. Няма нищо страшно! А да попаднеш в пясъчната буря – означава да нямаш никакъв късмет! Със същия успех може да участваш в руска рулетка, например. Не ти върви – случва се понякога. Близнаците не са виновни, че бурята е започнала точно в този момент. Те нямат контрол над това.

Рак - гръмотевична буря

Яростта на дамата Рак е като гръмотевичната буря. В бурята може да се разхождате, но дали по време на гръмотевична буря може да се възхищавате и да се чувствате в пълна безопасност? Мълниите са някъде много надалеч, а самият гръм - това е просто прекалено силен шум. А колко магическа е миризмата след гръмотевична буря! С представителките на зодия Рак е същата история: те вдигат силен шум, но всъщност никога никого няма да наранят. А след кавгата, ще се чувстват виновни и ще изпекат извинителен сладкиш, миришещ на щастие и мир. Къщата ухае на уют. Има обаче едно но: ако често предизвиквате дамата Рак, то знайте, че в един момент мълнията ще ви удари право по челото. Но пък е малко вероятно да бъде смъртоносно: има случай, когато един и същи мъж е удрян от гръмотевица няколко пъти. Вероятно е бил влюбен в жена Рак...

Лъв - изригващ вулкан

Ако Лъвицата благоволи да изпадне в ярост, това непременно ще бъде научено от всички. Дори да успеете да избягате, знайте, че рискувате живота си. Това е като изригване на истински вулкан! Ясно е, че от вулкана трябва да се бяга, но спектакълът е очарователен, не можеш да откъснеш поглед, нито да помръднеш. За щастие Лъвиците рядко стигат до крайности. За тях е достатъчно да покажат намеренията си, за да могат другите да ги разберат, да се осъзнаят и да се съобразяват.

Дева - виелица

Девата никога не изпада в ярост без причина, само в отговор на определени дразнители. Добре би било Девата да предостави на партньора си списък в два екземпляра на най-дразнещите я неща, който да е подписан лично. Ако добави и инструкции за оцеляване, оборудване и лекарства, ще бъде най-добре! Като цяло, това е като при истинска виелица: обикновено в нея попадат подготвени хора - алпинисти, пътешественици и членове на научни експедиции. Вярно това изобщо не им помага, тъй като е невъзможно да се ориентирате във виелицата. Така че, ако имате намерение да спорите с Дева, подгответе се за факта, че само след минута ще загубите всички жизненоважни ориентири и ще можете само да мигате с очи. Да, най-добре е изообщо да не отваряте уста.

Везни - суша

Дамата Везни никога няма да изпадне в истерия, няма да плаче, да тропа с крак или да хвърля табуретки. Тъй като не е сигурна дали това си струва. Може да ви разбере и да прости. Или точно обратното - да излее презрението си и да ви изхвърли от живота си. Везната трябва да помисли, не я разсейвайте! Докато вземе своето сериозно решение (съдбоносно, разбира се, както всички решения в живота ѝ), жертвата на нейния гняв страда, облизва устни и призовава или дъжда, или смъртта, която да я отърве от тези мъки. Трябва да се отбележи, че пострадалият обикновено оцелява, защото Везните са много милостиви. Не мислите ли така? Значи нищо не разбирате от истинската ярост!

Скорпион – земетресение

Да ядосате дамата Скорпион, е равно на абсолютно самоубийство. Защото Скорпионът не се занимава с дреболии, а веднага експлодира и прави всичко на парчета. Издърпва земята под краката на жертвата и от земетресението няма спасение, разбира се, защото няма къде да избягате – да лети сам все още никой не се е научил. Като цяло, това е всичко, което жертвата трябва да знае за скорпионския гняв. Забравихме, има и още нещо: магнитутът на земетресението в повечето случаи може да се предскаже. Това наистина не ви помага, но пък и няма да навреди, нали?

Стрелец – лавина

Стрелците не обичат да се гневят, защото знаят, че непременно някой ще пострада. Яростта на дамата Стрелец е смъртоносна, но пък самите Стрелци са много състрадателни и човеколюбиви. Това е парадоксът. Така че гневът на Стрелците е като падаща лавина: крехките мъже да стоят по-далече, за да не загинат по невнимание. Бъдете внимателни, ако младата дама Стрелец изведнъж започне да говори високо и да жестикулира отчаяно, трябва веднага да повикате хеликоптер и да се евакуирате. Тя няма да ви спира. Все пак с дами от зодия Стрелец се срещат само отчаяни младежи (като планинари, алпинисти и скиори). Те са наясно с какво са се захванали, така че да се спасяват сами. 

Козирог – наводнение

Гневът на дамата Козирог е нещо предвидимо и сравнително безопасно. Както веднъж годишно в някои райони редовно става наводнение, така и дамата Козирог прелива от собствените си брегове с определена цикличност. Обикновено няма пострадали, тя не иска да убива никого, а само да му даде урок. И успява. Може ли да си представите колко мръсотия трябва да се изгребе по улиците, дори и след най-безобидното наводнение? Може ли да си представите колко време е нужно, за да изсъхне след това? Ето такива са последиците от яростта на Козирога: ще бучи половин час, а за изчистване на последствията трябва да почакате поне месец.

 

Водолей – ураган

 

Ураганът е вятър, духащ със скорост поне 30 м/сек. Той, разбира се, се появява от нищото, но постепенно набира скорост. Ако капелата ви вече е отлетяла, най-вероятно е жизнено необходимо да се почешете по главата и да помислите къде да се скриете, а не да се наслаждавате на свежата прохлада, застанали по средата на улицата. Е, във всеки случай стойте далеч от дървета, билбордове и лошо паркирани велосипеди. Това е дамата Водолей - като истински ураган. Тя винаги предупреждава, че след още съвсем малко ще избухне така, че да няма да можете да си съберете костите. А защо ли никой не я слуша, а? За кого е предупреждението за наближаващата буря?

 

Риби – торнадо

 

Торнадото е смъртоносен вихър, атмосферен фонт, който се върти с бясна скорост и не дава ни най-малък шанс за оцеляване на този, който бива засмукан от него. В същото време, недалеч от торнадото, времето може да бъде прекрасно, спокойно и тихо, като цяло - истинска благодат. Яростта на Рибите е като торнадото: те не устройват гръмки скандали, просто си седят с каменно лице и хладен поглед. Най-добре, за да избегнете гибелта си, е просто да не се приближавате. Торнадото е винаги в движение, унищожавайки всичко по пътя си. Така че, ако младата дама Риби се нацупи и мълчи: това означава, че просто набира скорост, а след това ще се се развихри тихо и внезапно и тогава вече нямате никакъв шанс. Не забравяйте - "Memento мori!" („Помни че си смъртен!“)