Въпреки че има места в Северна Франция, които редовно изпитват едноцифрени или дори отрицателни температури, парижките зими обикновено са много по-топли от тези Ню Йорк или Чикаго, например. Въпреки това парижанките продължават да изглеждат стилно и привличат погледите дори при много студено време.

Как го правят?

Ето пет основни елемента от гардероба за студено време, заети от гардероба на фанцузойките, които са колкото топли, толкова и шикозни. С тях може спокойно да си представяте, че се разхождате по Шанз-Елизе, дори когато просто отивате до магазина за малко, а времето, както през последните няколко дни, е вледеняващо.

Вместо пухенка, изберете стилно, вълнено палто

Когато стане студено, много от жените избират да носят пухени якета, но французойките носят вълна. Дългото вълнено палто е задължителен елемент на френската зимна мода. Някои жени предпочитат винтидж модели с двуредно закопчаване и права яка. Но и по-женствените модели, които се връзват с колан или имат буфан ръкави също могат да бъдат намерени в изобили. Докато палтото стига поне до средата на прасеца и ви обгръща в удобна, уютна вълна, ще изглеждате и ще се чувствате trés magnifique.

Носете рокли и поли с правилните обувки

Когато температурите започнат да се понижават, вместо да се откажат от шикозните си поли или рокли, французойките просто заменят своите обувки и боти до глезена с високи ботуши, които стигат почти до подгъва на роклите им. Това е лесен начин да дадете на краката си малко повече покритие, без да прибягвате до клинове с полар или тромави зимни ботуши, които, макар и със сигурност топли, не винаги са най-стилните.

Не се бойте от напластяването

Френският зимен стил е свързан с наслояване, за да можете да регулирате нивото на топлина и то да пасне на местата, на които трябва да отидете. Тънките, блузи поло, независимо дали са памук, кашмир или трико, са най-добрата дреха за студено време и могат да вървят под ризи с копчета, пуловери с кръгло деколте, рокли, блейзъри и други. Придържайте се към неутрални нюанси, за да ги направите възможно най-универсални и така можете да се забавлявате с други цветове или шарки отгоре.

Инвестирайте в шикозни ръкавици

Никога няма да видите стилна жена във Франция с дебели, плетени ръкавици. Вместо това ще намерите луксозни кожени или велурени ръкавици, които са достатъчно дълги, за да достигнат под ръкавите на палтото за максимална топлина. Някои от тях са класически черни или кафяви, но за разлика от много други френски аксесоари, които се носят почти изключително в неутрални нюанси, тези ръкавици са забавен начин да добавите специален ефект с цветове като оранжево червено или кралско лилаво.

Осигурете топлина на краката си с кожен панталон

Панталоните от кожа и изкуствена кожа са изненадващо топли, което ги прави чудесен зимен вариант, независимо къде живеете. Но, ако искате да се обърнете към французойките за съвет, изберете изчистени, широки или прави модели в класическо черно, кафяво или други тъмни нюанси като горско зелено и бордо. Избягвайте всякакви външни джобове или украса и вместо това съчетайте простите си панталони пуловер и ботуши с дебел ток за визия, която е едновременно топла и изключително стилна.