Прекарването на времето с момичетата е безценно. Чудили ли сте се някога колко готино ще бъде за шумната ви компания да пътува заедно? Определено трябва да го направите, защото не само, че това е перфектното забавление, но и отлична възможност да подобрите здравето си. Приятелите и пътуванията са отлична комбинация, която може да направи чудеса за благополучието ни. Ще ви разкрием причините за това още сега!

Обикновено определяме приятелството чрез подкрепа, радост, надеждност и приятна комуникация. Но науката добавя още една дефиниция - добро здраве. Проучванията показват, че приятелите спомагат за намаляване на стреса и риска от сърдечни заболявания. Те също понижават нивата на хормона на стреса, кортизол, по време на отрицателни преживявания. Отразяват се добре и на сърцето, тъй като големите количества кортизол увеличават риска от развитие на сърдечно заболяване.

Приятелството ни помага да станем по-добри и да повлияем на толерантностността си на болка. Колкото по-голям е социалният ни кръг, толкова по-голяма търпимост имаме към болката. Всичко това, включително положителното влияние на приятелите върху нашето благосъстояние, ни помага да живеем по-дълго.Науката също потвърждава, че пътуването има положителен ефект върху здравето. В допълнение към доброто прекарване и чудесната почивка, по време на пътуване, подобряваме когнитивната си гъвкавост. Когато се включим в местната среда на друга страна, можем да съживим ума си и да станем по-креативни. Планирането на пътуване може да ни направи по-щастливи, а самото пътешествие може да допринесе за удовлетворението ни от живота.
Пътуването помага за справяне с депресията. Имаме възможност да променим обстановката, да се отпуснем и да изследваме нови и интересни черти на друга държава. Освежава съзнанието ни и намалява стреса. Дейността по време на пътуване ни помага да останем в добра форма и да избегнем риска от сърдечни заболявания.

Ами ако съчетаем приятелството и пътуването? Точно така, получаваме всички предимства, споменати по-горе, и двоен положителен ефект върху здравето си. В същото време можем да си подарим страхотни и ценни споделени преживявания. Укрепваме връзката с приятелите си и създаваме прекрасни спомени. Тези моменти започват да имат значение повече през целия ни живот и ни позволяват да се чувстваме по-позитивно. Така че пътуванията с приятелки са не само полезни за здравето, но също имат положителен ефект върху емоционалните ни връзки с тях.

А вие някога пътували ли сте по женски? Вече нямаме търпение за следващото пътешествие, а най-хубавото е, че то може да бъде наистина приятно, благодарение на изгодни оферти. Коя е следващата дестинация?