През септември се наблюдава спад в активността, Стрелци. След почивката е трудно да влезете в обичайния ритъм, може да хабите енергия, без да правите нищо полезно. Преди да предприемете действия, трябва да си поставите цели. Позицията на Слънцето в Дева повишава дисциплината, което допринася за развитието на здравословен начин на живот. Стрелците могат да придобият здравословни навици с малко или никакви усилия. Просто трябва да вървите стъпка по стъпка към набелязаната цел. Най-хубавото е, че по време на жътвеното пълнолуние през септември е възможна работа, която не изисква много енергия. Стрелецът ще може да открие нови аспекти на таланта си, като се впусне в някакво хоби. И има голяма вероятност дребното хоби ще се превърне в основна дейност в живота.

Финансовото положение през първите дни на септември ще радва със стабилност. Доходите ще се получават навреме, а внезапни разходи не се очакват. Хороскопът за Стрелец обещава, че финансовото благополучие ще продължи достатъчно дълго. Благодарение на това ще бъде възможно да участвате във финансово скъпи проекти, които преди това са изглеждали недостижими. За емоционалния и общителен Стрелец похвалата е стимул за по-нататъшно развитие. Под влиянието на Венера в Дева, даряваща с честност, желанието да се оправдаят очакванията на близките ще се увеличи още повече. Настъпил е моментът да се заемете с жилищния проблем, чието решение постоянно се отлага. То може да се окаже много изгоден вариант.

Розовите очила в средата на месеца ще ви бъдат от полза, защото в състояние на ентусиазъм животът се възприема по различен начин. Въпреки че по-ранните отношения са се основавали на принципите на рационалността, време е да бъдете заслепени от любовта. Според общия хороскоп за Стрелците през септември 2023 г. недостатъците на партньора няма да имат значение. На фокус ще бъдат само положителните моменти. Меркурий в Дева ще ви помогне да разберете възникналите възходи и падения, като се съсредоточите върху малките неща. При това положение обаче, Стрелецът е в състояние да се впусне толкова много в процеса на изучаване на детайлите и нюансите, че ежедневието ще се превърне в скука. В обикновения живот това може да не е критично, но е по-добре да отложите търговските сделки и преговори.