След лятото и преди настъпване на зимата, планината е отличен вариант за събиране на енергия и подготовка на тялото за най-студения период от годината. Водните процедури са бърз и сигурен начин за възстановяване и презареждане, за да сме готови за месеците, в който сме най-податливи на настинки и вируси.

Банско е любимият български курорт с уникални възможности за релакс и почивка във всеки един от четирите сезона. Прекрасните природни дадености и модерните места за отдих са магнит за родните и чужди туристи. Лидер сред хотелите е петзвездният Lucky Bansko, както заради луксозната и уютна атмосфера, така и поради ултрамодерния спа център, който е на разположение на гостите на комплекса.

Само в апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс басейните се почистват с иновативна технология, която напълно изключва употребата на химични препарати. Хигиената се поддържа с помощта на йонизация, електролиза с морска сол и ултравиолетова светлина. Комплексът е обезпечен и с екип от специалисти, за да са на разположение на гостите, когато се възползват от разнообразните процедури, които превръщат спа центъра в един от най-харесваните в България.

Lucky Bansko разполага с открити и закрити водни пространства, парни бани, сауни и най-съвременни технологии за водни терапии. Тук са единствените в курорта биобасейни, в които водата се поддържа с температура от 33 градуса. Освен това има обособени детски кътове и безопасна водна площ за малките палавници, която е с дълбочина от 50-55 см. Майките и татковците могат да се насладят на басейна за възрастни, в който нивото на водата е до 160 см. и разполага с допълнителни екстри, като хидроджет и подводна музика. Сигурността в спа комплекса е гарантирана, защото край аква зоните винаги има сертифициран спасител.

Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс приятно изненадва и със соления басейн, в които има соли от Мъртво море. Ефектът върху кожата е впечатляващ, като я прави да изглежда по-еластична и свежа. При дихателни проблеми помага престоят в т.нар. солна стая. Зоната за релакс, която е изградена с хималайска сол, е единствената в Банско. Там се извършва халотерапия за пълно възстановяване и усилване на имунитета. Само няколко минути в специализираното помещение оказват лечебен ефект при кожни и респираторни заболявания.

Не по-малко зареждащи са хидромасажните душове, парните билкови бани, сауната и останалите екстри в комплекса. Повечето процедури ускоряват метаболизма, отпускат мускулатурата и влияят положително върху общото повишаване на тонуса. Големият ефект е изхвърлянето на натрупаните вредни токсини, което се постига със стимулиране на ускорено изпотяване. Подобно влияние има и редуването на контрастни душове, което също така допринася за по-добрата еластичност на кожата и нейното подмладяване.

Пречистващо за организма действа турската баня, като по-силен резултат се
постига при редуване с парна баня. Тогава безпроблемно се изхвърлят всички мъртви клетки на кожата, с което се цели нейното заздравяване и детоксикиране.

Много харесвана е арабската терапия, която е известна с името Расул. Процедурата включва намазване на тялото с лечебна кал или глина. Методът позволява на кожата да се пречисти, порите да се отворят и освежат. За терапията в Lucky Bansko се използва познатата с полезните си свойства кал от района на Кюстендилското находище на торф.

Почитателите на целогодишния тен могат да се възползват от солариума в центъра, за да се радват на приятна шоколадова кожа, дори през зимата. Уредът е висок клас и не предизвиква кожни раздразнения, когато се използва съгласно упътванията.

В модерния спа център е изградена ледена стая с бърз енергизиращ ефект върху тялото. Ползите са не само за кожата, но и за повишаване на тонуса и добър начин за разтоварване от натрупания стрес. Дамите и господата могат да се насладят на фиш масаж на краката с Гара Руфа. Малките шараноподобни рибки са напълно безопасни, но изключително ефективни.