Понякога сутрин нямам никакво желание да се измъквам от топлото легло, камо ли да се заемам с цялата процедура по почистване и опити да прикрия следите от акне и немалкото досадни пъпчици, които ненавиждам с цялото си същество! Да... За жалост, почти никога не ми се е случвало (поне през по-голямата част от съзнателния ми живот) лицето ми да изглежда здраво, сияйно и с перфектен външен вид. Все ще се намери някоя разширена пора, черна точка на носа или кофти белег от пъпка, намираща се над устната ми точно преди първа среща с момче, разбира се! Все пак всичко трябва да бъде като по конец изпипано не от кой да е, а от Мърфи... Само ако можеше един ден да се събудя и отражението в огледалото да ми каже “Мила, спокойно, всичко беше просто лош сън. Изглеждаш перфектно!”

В капана на кошмарa, наречен “мазна кожа и акне”

Колкото и да ми се иска да не бъде така, едва ли има дама, която поне веднъж в живота си да не е попадала в този омагьосан кръг, от който сякаш няма измъкване. И ако до преди време си мислих, че мазната и акнетична кожа е проблем, който е породен от недостатъчно добра хигиена и то най-вече при тийнейджърите, се убедих от първо лице, че всъщност засегнати могат да бъдат и жените в по-зряла възраст.

Съгласи се, че няма как да привлечеш вниманието на сладкия чаровник, по когото така си си паднала, ако кожата ти лъщи като намазана с мед, а пъпките се броят с просто око, от завидно разстояние... Да, мила, знам, че е ужасно дразнещо, но черните точки, разширените пори, лъщенето и пъпките са специфики на мазната и акнеична кожа, пред които е изправена 1 на всеки 3 дами в зряла възраст. Разбира се, може да се опиташ да елиминираш всичко вредно от живота си, за да се спасиш от този широкоразпространен проблем – като започнеш от нездравословната храна, която провокира появата на тези досадници, преминеш през факторите на средата, в която живееш и които не зависят от теб, спреш да обръщаш внимание на митовете за шоколада, алкохола и занижената хигиена... и не на последно място – да се оставиш стреса безгласна буква! Това обаче няма да е никак достатъчно. Необходима ти е адекватна грижа, която освен че е от изключително значение за това как изглеждаш, ще определи и това как се чувстваш, а оттам и как ще бъдеш възприемана от околните. Затова от огромно значение е да намериш продукт, който адекватно да се бори с акнето, едновременно с това да намалява производството на себум и мъртви клетки, а като бонус и да се бори с бактериалните инфекции и да намали възпалението. Ех, само ако можеше кожата ни да се изчисти докато спим, а след като се събудим да преоткрием своето ново Аз…

Ами всъщност може! само с три лесни стъпки

Забрави за търкането, стискането и зачервяването по лицето! Необходимо е просто да се вслушаш в наистина ефективното решение, което предлагат лаборатории LIERAC в лицето на своята нова линия SEBOLOGIE. Създадена в името на всички дами, които страдат от трите най-разпространени типа несъвършенства (лъщяща кожа; разширени пори; пъпки, черни точки и белези) и които търсят действаща терапия с нежно действие върху кожата им, като едновременно с това да допълва клиничната им терапия и да съчетава висока ефективност с приятни текстури. 

Първата и най-важна стъпка, за да стане кожата ти чиста и сияйна е подготовката. Обогатен с гликолова и млечна киселина, LIERAC SEBOLOGIE КЕРАТОЛИТЕН ЛОСИОН елиминира мъртвите клетки от епидермиса, интензивно почиствайки кожата със своя пилинг ефект, приятна, свежа и лека текстура. Следва необходимата грижа за коригиране на петната, свиване на порите и матиране на неприятното лъщене. Тази нелека задача е оставена на LIERAC SEBOLOGIE РЕГУЛИРАЩ ГЕЛ-ФЛУИД, който благодарение на бакухиола, съставка сходна с ретинола, засилва потискащия ефект на цинковия глюконат над 5-алфа редуктазния ензим и контролира разпространението на бактерията Пропионибактериум Акнес. Гел-флуидът възстановява естествените защитни механизми и баланс на кожата чрез своето директното пребиотично действие върху кожната флора. Последна, но не и по значение стъпка, е локалното третиране с LIERAC SEBOLOGIE КОНЦЕНТРАТ ПРОТИВ НЕСЪВЪРШЕНСТВА. Благоприятното действие върху несъвършенствата на азелаиновата киселина и каламиновата пудра спира разпространението на бактерията Пропионибактериум Акнес, като по този начин се намаляват пъпките, черните точки и несъвършенствата. Ефективна двуфазна формула за едновременно нанасяне на активни вещества за оптимален ефект само в една стъпка. 

Къде се крие тайната ли? В двете активни съставки на продуктите – цинков глюканат и салицилова киселина. Първата потиска ензима, стимулиращ мастните жлези, благодарение на себорегулиращите си свойства, стягащо и свиващо действие на порите. Втората съставка пък контролира хиперкератинизацията и действа директно върху центровете за регулация на клетъчно обновяване, елиминирайки натрупаните мъртви клетки, благодарение на кератолитното си действие. В резултат на всичко това повърхността на кожата е подобрена, епидермисът - избистрен, пъпките и черните точки - коригирани, а несъвършенствата – сведени до минимум!

Никога не е било толкова лесно и приятно!