Странно е, когато се събудиш от сън, в който е присъствал и бившият ти приятел. Възможно е и причините, които минават през главата ти, да не са истински. Ако си любопитна и искаш да разбереш защо той е в събищата ти, прочети възможните причини, дадени от експерт:

Ако сънуваш, че се влюбваш за първи път

Няма значение преди колко време сте се разделили и колко дълга е била връзката ви. Съвсем нормално е да се сещаш за момента, в който се влюби за първи път. Запомни, че начинът, по който той се държи в съня ти, няма нищо общо с реалността. В този сън ти не се събираш с него, а се опитваш да си припомниш чувство, което не си изпитвала отдавна. Това не означава, че искаш да се съберете.

Ако сънуваш бившия си приятел, с когото сте се разделили наскоро

Ако скоро си го сънувала, то ти може би се бориш по някакъв несъзнателен начин с раздялата. Все още се чувстваш наранена. Върни се назад и премисли случилото се. Болезнена раздяла ли е било? Имало ли е недоизказани неща? Ако го премислиш, ще намериш причината, която те измъчва след раздялата и защо го сънуваш.

Ако сънуваш, че бившият ти приятел иска да се съберете отново

Това е сън, който много хора имат след раздяла. В такива сънища той иска прошка и иска отново да си те върне. Запомни, че те не бива да се тълкуват буквално. Всъщност това може да е знак, че ти обмисляш идеята да се съберете отново.

Ако сънуваш бившият ти приятел, който те е отблъснал

Това е много ясен сън, който много хора сънуват, когато са преживели раздяла през последните седмици. Той носи едно важно съобщение. Неговата цел е да ти помогне да превъзмогнеш раздялата и да се върнеш в реалността. Твоята интуиция се опитва да комуникира с теб чрез сънищата ти. Ти трябва да продължиш напред.

Ако сънуваш, че си отново в токсична връзка

Може би имаш бивш приятел, който ти е изневерил в миналото, който те е обиждал и манипулирал, който не ти е давал сигурност, а стрес, напрежение и негативизъм. Трябва да си много силна, за да си тръгнеш от такава връзка, но понякога нерешените проблеми и недоизказани чувства могат да те преследват.

Възможно е да се обвиняваш, че си останала в тази връзка прекалено дълго. Може би съжаляваш за тази връзка. Важно е обаче да си простиш. Това иска да ти каже подсъзнанието ти: Научи се да си прощаваш!