Суперлуната, която ще се случи на 13 юли в 21:38 часа, е натоварена със специална сила и енергия. Положението й в студения и сдържан Козирог създава опасна ситуация, защото Луната става практична и благоразумна, а понякога дори жестока и отмъстителна. Луната в Козирог не умее да обича и да прощава. Сърцето й е каменно, обладана е от силно желание за власт и богатство. Такава Луна предпочита самотен начин на живот вместо семейство.
От движението на планетите на 13 юли можем да заключим, че през следващия месец ни очакват събития, които ще доведат до сериозни промени в различни области на живота. На какво точно трябва да обърне внимание всеки знак от зодиака?

Овен

Ако ви се иска да направите ярки промени в живота си, решаваща за успеха ще бъде силата на вашата устойчивост. Сега е подходящият момент да спечелите уважението на влиятелни хора. Ще имате възможност да генерирате оригинални мисли и бързо да вървите към заветната си цел, разчитайки на собствените си знания, качества и талант. Проявете повече активност, постоянство и плам. Много важно е да не надценявате силите си. Опасността се крие във факта, че можете да си поставите непостижими цели.

Телец

През този период не сте склонни да променяте начина си на живот, съмнителните сделки не ви привличат. За вас е важно да разберете къде е материалната облага и към какво е насочена конкретната цел. Не можете да бъдете принудени да направите нещо против волята си. Напротив, бавно, но сигурно ще вървите към успеха, но по пътя, който вие сте си избрали. Успехът според вашето разбиране е любов, пари и недвижими имоти. Вашата позиция е да доминирате и да притежавате. Опасността е, че може да не чуете чуждото мнение.

Близнаци

Имате разнопосочни интереси – реализирането им ще засегне различни области от живота ви. Вие сте очаровани от всичко: пътуване, нови запознанства, професионални перспективи. Ако нещо не се получи според вашите очаквания, няма да преживявате и да страдате дълго. За вас материалните придобивки не са толкова важни, колкото желанието да изглеждате представително и да изграждате връзки. Склонни сте да правите лекомислени разходи и това крие опасност за вас.

Рак

Вашето съзнание ще бъде подвластно на емоциите и чувствата. Надарени сте с мощно въображение и творчески усет. Благодарение на вашия чар и харизма вие имате силно влияние върху събеседника - искрените хора ще бъдат привлечени от вас. Опасността за вас е, че може да бъдете преследвани от разрушителни страхове.

Лъв

Ще имате силно желание да бъдете със семейството и да си вземете емоционална почивка от обществото. Ще се потопите в чувствата си и дори може да изпаднете в носталгия (въпреки че вашите близки ще се нуждаят от вашите грижи и съвети). Не сте склонни да промените нещо в живота си, не сте готови за обновление. Всякакви кавги и конфликти ще ви натоварват. Опасността се състои в това, че може да се станете мнителни и недоверчиви към другите.

Дева

През целия период ще бъдете свръхотговорни и ще проявите склонност към логично мислене. Ако изчислите добре всичките си действия, тогава вашият бизнес може да успее в близко бъдеще. Концентрирайте се върху подробностите, които са от значение при организирането на предстоящите събития, но не оказвайте натиск върху хората от обкръжението си – всички вече ви признават за важен човек. Опасността е, че като критикувате другите, можете да си навлечете редица неприятности.

Везни

Време е вече да стабилизирате източниците си на доходи. Трябва да анализирате натрупания опит в спестяването на пари и необмислените разходи. Ще имате възможност да участвате в нов проект като партньор – благодарение на този шанс ще можете да изградите правилното разпределение на приходите. Важно е, че обичате да глезите любимите си хора, но не забравяйте, че трябва да правите само разумни разходи. Опасността за вас е, че нерационалните ви инвестиции рязко стопяват спестяванията ви и може да стигнете отново до момента да живеете от заплата до заплата.

Скорпион

Близките отношения с роднини и приятели ще останат в миналото. Между вас ще се появи недоверие и нежелание да споделяте съкровени неща. В създалата се ситуация ще бъде по-добре по време на разговор да обсъждате само конкретни събития или неща, които вече са се случили. Всичко, свързано с бъдещи проекти, най-добре оставете за по-късно – обмислете стратегия и не се хвалете предварително /особено когато става въпрос за бъдещи пътувания/. Опасността се крие във факта, че може да ви сметнат за несериозен човек и фантазьор – затова е по-добре да избягвате темата за перспективите.

Стрелец

Очакват ви шумни семейни празници. Ще имате силно желание да разширите жизненото си пространство, така че ще стигнете до момента, в който ще започнете ремонт и всички ненужни предмети от интериора ще напуснат къщата ви завинаги. Искате свобода и пространство. Опасността се крие в това, че може да забравите нещо очевидно – децата ви няма да бъдат вечно малки, а когато пораснат, едва ли ще искат да живеят с родителите си.

Козирог

Към семейството се отнасяте с чувство за отговорност. Но вътрешното ви желание за доминация често се усеща и във вашия дом. Въпреки факта, че се грижите за семейството си и решавате всички трудности на близките си, понякога се чувствате недооценени. В близко бъдеще ще имате нови възможности да печелите пари от вкъщи и да бъдете независими от рамките, в които ви поставят социалните проекти. Опасността е, че вашата вътрешна трансформация зависи твърде много от външната.

Водолей

Животът ви ще стане по-подреден, ще придобие ясна структура – обичайния хаос, който носите в себе си, ще бъде овладян. Това ще се случи благодарение на самодисциплината и рационалността на вашето мислене. Искате да се занимавате с творческа работа – не го отлагайте, очакват ви успехи. Желанието ви да бъдете лидер ще се засили и ще служи като добра основа в бъдеще. Опасността за вас е, че прекаленото ви свободолюбие и нуждата от независимост може да ви доведат до самота.

Риби

В отношенията ви с партньорите ще се появи известен мистицизъм и мистерия, но пък в семейството ще се установи мир и спокойствие. Материалната страна на живота ще остане на втори план, ще доминира желанието за щастие, любов, хармония и разбирателство. Що се отнася до сложните взаимоотношения с бизнес партньорите – ако искате да се справите с проблемите, обърнете внимание на човешката психологията. Изучавайте човешката душа и създайте нова философия на общуване въз основа на вашите открития. Опасността за вас е, че в преследването на духовен прогрес можете да се докарате до фанатизъм. Не си създавайте напразни илюзии.