Появата на бебе е вълнуващ момент, който ви кара да летите от щастие. Животът ви се променя напълно, а ежедневието ви поема в коренно различна посока. Предстои ви да изживеете много радостни моменти, които обаче са съпътствани и от немалко отговорности. Покупката на подходяща бебешка количка е сред тях, като за избора ѝ е нужно да обмислите всеки един детайл. Има бюджетни и някои изключително луксозни предложения, с които разходката в парка ще се превърне в прекрасно преживяване за пеленачето и неговите родители.

Какви бебешки колички ще откриете

Подобни детски продукти са учудващо много като вид. Освен бебешки колички за момичета и момчета ще видите още и решения, организирани според модификации и основно предназначение – комбинирани, зимни, летни и др. Ето кои са основните разновидности, в които ще ги откриете:

бебешки колички

  • от три части – това са моделите бебешки колички, които комбинират кош за новородено, столче за автомобил и лятна седалка. Определят се като практични и красиви, което ги прави топ избор за по-голямата част от потребителите;
  • за лятото – кошът е летен, отворен, а рамата на превозното средство е с минимално тегло. Това го прави идеално за дългите разходки през слънчевите дни от годината, когато прекарвате с бебето повече време навън, отколкото вкъщи;
  • за близнаци – появата на близнаци е двойно щастие, но и двойна необходимост от удобни и функционални решения, каквито са двуместните превозни средства. Конструкцията им е максимално олекотена, за да бъде придвижването лесно и да не създава затруднения при преминаването на “препятствията” по улиците на града. Моделите “тандеми” са много удобно решение, като при тях седалките са с вертикално разположение.Бебешката количка е дългосрочна покупка, защото в повечето случаи тя се използва около две години. Това съвсем не е малък период от време, през който трябва да имате на разположение маневрено и модерно средство за придвижване. 

Как да изберете – съветват от онлайн магазин Baby.bg

Преди да вложите една немалка сума пари в избора на съвременна бебешка количка, е нужно да се уверите напълно, че нейните характеристики се припокриват с изискванията ви към нея. Специалистите съветват да се обърне специално внимание на детайли като стабилност на рамката, разположение на предпазните колани, възможност за регулиране на седалката, ниво на маневреност, височина на дръжките, допълнително оборудване (сенник, чадър и др.), материал на тапицерията и спирачките.