Ако си мислиш, че животът ти не е такъв, какъвто искаш, вероятно е така. Ако си казваш, че заслужаваш повече, вероятно и това е така. Но по-важното е, че това, което те дърпа назад и ти пречи да поемеш по нов път, си ти. Единствено и само ти.

Ако си казваш, че животът е срещу теб, ако виждаш препятствията, а не възможностите, ако трудностите те обезкуражават и те карат да се откажеш, значи е време да смениш кардинално начина си на мислене. Време е да смениш гледната си точка.

Ти позволяваш на негативните мисли да контролират ума ти. А оттам - и живота ти. Единствено и само ти.

Ти си причината да стоиш на тази скучна работа, която краде от времето ти и изпива енергията ти, вместо да потърсиш работа, която ще те провокира и вълнува. Работа, която за теб е призвание, а не задължение. 

Ти си причината да не успяваш да свалиш килограмите, които искаш, защото не ти достига воля да промениш храненето си. В твоите ръце е решението да ядеш здравословно и да спортуваш повече. Както и това да си намираш извинения и да не го правиш.

Ти си причината да стоиш във връзка, която не ти носи щастие. Връзка, която изцежда щастието от теб. От теб зависи дали да останеш, или да си тръгнеш. Дали да се примириш с това, което не е добро за теб, или да се осмелиш да излезеш от зоната си на комфорт и да потърсиш връзка, каквато заслужаваш.

Ти си причината да отлагаш всичко онова, за което копнее сърцето ти. Ти избираш да видиш трудностите, които съпътстват всяка промяна, а не възможностите, които тази промяна носи.

Няма как да го кажа по-друг начин: ти си своят най-голям враг. Своят саботьор. Ти стоиш на пътя на своите мечти и на своя успех. Ти си пречиш. Единствено и само ти.

Животът не дължи нищо на никого. Не очаквай да постигнеш това, което искаш, ако не се бориш за него. Не очаквай пълноценен живот, ако живееш половинчато, ако се бориш половинчато, ако се посвещаваш на мечтите си половинчато.

Трябва да даваш всичко от себе си. 100% от себе си. Трябва да даваш най-доброто точно тогава, когато всички около теб ти казват, че трябва да се откажеш. Трябва да се бориш за себе си и за мечтите си. Трябва да вярваш в себе си.

Не забравяй, че "всеки път, когато си казваш, че можеш, и всеки път, когато си казваш, че не можеш, имаш право". Всичко е въпрос на избор. Ежедневен избор. 

Никой няма да повярва наистина, че можеш да направиш нещо, преди да го направиш. Затова не чакай поощрение от другите. Открий го в себе си. 

Върви напред. Върви към мечтата си. И когато я постигнеш, продължи към следващата. Защото всичко прекрасно в живота ти тепърва предстои. Стига да си го позволиш...

Автор: Бека Мартин