Не очаквайте от този мъж да ви разкрие душата си на първата ви среща – Ракът не се доверява на непознати и има някои неща, които и най-близките му не знаят. Ще е необходимо много време и търпение, за да го опознаете наистина. Ако го уловите в лошо настроение, може да изгубите желание да се сближите, но му дайте втори шанс – не се предавайте така лесно.

Той може да бъде флиртуващ и нечестен, но и чувствителен и лоялен. Без предупреждение нацупената физиономия се заменя с усмивка. Когато е тъжен, ще ви се иска да го прегърнете и да успокоите меланхолията му. Когато демонстрира острия си интуитивен ум, ще го гледате със страхопочитание. Неговата предпазливост ще ви впечатлява. Неговият песимизъм ще ви потиска.

Това не са промени на личността. Това са просто различни настроения, които днес са тук, а утре ги няма. Макар и Ракът понякога да е груб, сърцето му винаги е нежно, ранимо и пълно със сантимент.

По отношение на парите, Ракът обича сигурността, а спестяването за него е много по-привлекателно от харченето. Не може да се каже, че е стиснат, но разпределя парите си много разумно. Дори и понякога да прави необмислени покупки, за да се успокои, това не се превръща в навик.

Надяваме се да намирате майка му за приятна, тъй като тя заема голяма част от неговия живот и често ще я споменава. Казано най-меко, той няма да бърза да детронира майка си и да ви провъзгласи за новата кралица. Раците са много привързани към майките си или пък напълно отчуждени от тях. Тяхната връзка никога не е обикновена. Ако се разбирате с нея, той ще ви обожава. Опитвайте се да го глезите поне колкото нея – може и да не си го признават, но мъжете от тази зодия обожават да бъдат обгрижвани.

Раците са отдадени на приятните неща в живота. Мнозина от тях са отлични готвачи и умеят да очароват с уменията си в кухнята. Също така обичат да говорят за семейството си и са привързани към старите вещи. Повечето от тях много държат на снимките и обичат да снимат и да бъдат снимани.

Раците могат да бъдат флиртаджии и е възможно да отнеме години, преди да се впуснат в сериозна връзка. Но когато открият жена, която да заплени интереса им, те стават изключително сантиментални и я обсипват с подаръци и обожание. Стандартите им са високи и не всяко момиче ги покрива. Не бързат, но щом са убедени в чувствата си, трудно се отказват и не приемат „не“ за отговор.

Раците са отлични бащи именно заради качествата, които карат жените да се влюбват в тях – нежност, грижовност и разбиране. Интересуват се дълбоко от всеки детайл, свързан с децата и се гордеят с техните постижения. Но това има и негативна страна – бащите-Раци искат децата им да разчитат на тях завинаги и когато демонстрират независимост, това ги наранява.

Най-лесният начин да спечелите място в сърцето на Рака, е да работите с емоциите му, които са скрити точно пред вечно калкулиращият мозък. Музиката, поезията, цветята, красивите дрехи, скъпите парфюми, нежните думи и милите прегръдки са нещата, които искрено го впечатляват. И щом той стане ваш, ще бъдете най-щастливата жена на света – защото жената е наистина щастлива, когато е обичана, а вие ще бъдете обожавани.