— Тогава какво си? — попита Гълъбицата. — Виждам, искаш да измислиш нещо.

— Аз… аз съм малко момиче — каза Алиса доста неуверено, защото си припомни големия брой промени, които бе претърпяла през тия дни.

 

— „Алиса в страната на чудесата“

Слуховете за обаянието на жената Риби се ширят надлъж и нашир. Разбира се, че тя си има своите недостатъци, но на пръв поглед е онова чаровно момиче, в което се влюбват всички в училище.  

Не е чудно, че повечето мъже я желаят. Тя рядко се опитва да засенчи или контролира партньора си. Но от него тя очаква да е безупречен кавалер – да ѝ отваря вратата, да ѝ помага да си облече палтото, да я закара до дома ѝ, да поднесе огънче за цигарата ѝ. Всичко, което тя иска от него, е да се чувства сигурна и обичана. Мъжът трябва да я защитава и да се грижи за нея, а тя трябва да усеща неговата сила.

Има и друга причина за нейната популярност. Жената Риба е спокойна и мила, в нейно присъствие мъжете усещат уют. Тя е тиха радост. Само след един кратък разговор с нея и всеки се чувства по-добре, дори отпочинал. Мъжете си представят искрящ припукващ огън в зимна вечер или опънат хамак сред дъхави цветя в пролетна утрин и никъде на хоризонта не се вижда жена, която ще му опява за дреболии. За съжаление, трябва да разбием идиличната ви представа, мъже. След брака жената Риби се променя и е ваша вината, че сляпо сте се хванали на нейните капани. Много често ще се сблъсквате с нейния сарказъм, а в споровете е ненадмината. Въпреки това, можете да бъдете спокойни, защото през повечето време тя ще остане вярна на своята нежна природа.

Типичната нептунова жена е деликатна, замечтана и много женствена. Тъй като рибите могат да плуват и напред, и назад, тя умее да се адаптира бързо и се справя безпроблемно с напрегнати ситуации, които биха хвърлили в ужас другите жени.

Също като непостоянния пролетен вятър, жената Риби често сменя настроенията си. В един момент е весела, в друг – вече хлипа в шепи. Причината е, че тя е ужасно сантиментална. Заради нейната чувствителност, понякога изпада в меланхолични настроения и се нуждае от някого, който да ѝ припомни колко прекрасна и силна е всъщност.

Жената Риби ще се опитва да прикрие своята срамежливост и ранимост под маската на хитроумни шеги, сарказъм и изтънчени коментари, които да покажат, че е над нещата. Придава си вид на независима жена, но това е само фасада. Тя просто се страхува, че някой ще разбие сърцето ѝ, ако се довери твърде лесно.

Жената Риби ще отдаде цялото си сърце на децата си, като изключим една голяма част, която пази за съпруга си. Тя ще ги обожава всичките, но има слабост към по-слабичките и болни деца. Те събуждат в нея желанието да ги закриля. Когато си купува котка, тя не отива в магазина с чистокръвните породи, а отива в приют и избира котето в най-окаяно състояние. Ето колко голямо и чувствително е сърцето ѝ. С такава чистосърдечна обич подхожда и към децата си. Тя ще им отдели цялото си внимание и ще иска да им даде неща, които са ѝ липсвали в нейното детство. Ще ѝ е много трудно да наложи строга дисциплина, защото твърде лесно се пречупва пред детските усмивки.

И тъй като жената Риби е сантиментална, трябва още веднъж да ви предупредим, че не бива да забравяте важните дати – рождения ѝ ден и годишнините. Мъжете трябва да помнят дори датата, в която са предложили брак. Тя никога няма да ги забрави и винаги ще се постарае да ги отпразнува. Още помня една моя приятелка Риби, която се омъжи за училищната си любов, когато го попита защо ѝ е предложил, той отвърнал: „Нямах намерение да ти предлагам в онзи ден. Бяхме в парка, в близо до езерото. Другите хващаха тен по поляната, косите им беше мокри и чорлави от къпането, всички по пейките се потяха и въздишаха тежко. А ти седеше под дървото в бяла рокля с дантела, изглеждаше толкова спокойна и готина, различна от другите. Предполагам, че приличаше на... истинска дама.“ Това е тайната на всички жени Риби, независимо каква им е професията им и къде се намират, те са женствени. Дами на сто процента.