На пръв поглед хората, родени под това съзвездие, имат лесен и мек характер. Те са грижовни и нежни, от ранна детска възраст се отличават с добре развито въображение, затова често изчезват в страната на собствените си мечти и фантазии. С тях е интересно, защото техния вътрешен свят е толкова дълбок, че да ги опознаете докрай е просто невъзможно.

Става дума, разбира се, за Рибите.

Те са чувствителни и уязвими, приемат всичко присърце и остро реагират на критика. Това не винаги се забелязва, защото Рибите са склонни да крият истинските си чувства и преживяват всичко вътрешно. Хората от този знак често са разкъсвани от противоречиви чувства. Те осъзнават, че не са много хората, които могат да ги разберат правилно, въпреки че понякога не им е ясна причината. Но за сметка на това пък всичко е добре известно на астролозите.

1. Рибите премълчават много неща

Те искат хората да ги разбират, но не винаги могат да намерят думи, за да изразят това, което чувстват или това, от което се нуждаят. Те прекарват доста време в размишление, така че много хора просто не могат да намерят общ език с тях. Дайте им време, обградете ги с грижи, внимание, подкрепа и те ще се поотпуснат. Говорете с тях за изкуство, въображение и творчество и те охотно ще се включат в разговора.

2. Те често заменят реалността със своя свят на мечти и блянове

Реалността изглежда на Рибите досадна и скучна. Те се чувстват неудобно сред вечната суета, шума и промяната, затова често намират утеха и комфорт в собствените си мисли. Тук те могат да намерят вдъхновение и да отдъхнат. Приемете тази особеност на Рибите и ще успеете по-лесно да намерите общ език с тях.

3. Те са доверчиви

В младежките си години, Рибата е готова лесно да отдаде сърцето на онзи, който по нейно мнение го заслужава. Рибите са емоционални и влюбчиви. Те имат безгранично доверие на своя партньор и са готови за него на всичко. Но тази лоялност често води до катастрофа за тях. Веднъж разбито, сърцето на Рибите никога няма да бъде същото.

4. Рибите искат да се сближат, но се страхуват, че ще бъдат наранени

Те са добри, грижовни и внимателни, затова хората често злоупотребяват с тези качества на Рибите. Те искат близост, но тъй като в миналото твърде често са били наранявани, се страхуват да се разкрият. Дайте им шанс и ще видите колко дълбоки и красиви могат да бъдат вашите взаимоотношения.

5. Те се нуждаят от много лично време и пространство

Това съвсем не означава, че те не ви искат в живота си. Просто външният свят твърде много ги изтощава и разсейва. Самотата и уединението е необходимо на Рибите, за да влязат в хармония със себе си. Едновременно с това, подкрепата и вниманието са им безкрайно необходими, така че не ги оставяйте твърде далеч от себе си.

6. Те са много независими

Те не обичат да разчитат на някой друг и предпочитат да използват собствените си сили, за да постигнат целите си. Плашат се от прекалено високите изисквания и очаквания, страхуват се да не бъде ограничена свободата им. Затова никога не оказвайте натиск върху тях. Ако проявите търпение и не предявявате твърде много изисквания, те ще бъдат най-надеждните, верни и грижовни партньори или приятели.

Рибите са сложен знак от зодиака. Въпреки това обаче, ако успеете да намерите общ език с тях, може да бъдете благодарни на съдбата, че ви е изпратила такъв прекрасен приятел или партньор.