Всяка съвременна жена трябва да обръща специално внимание на грижата за кожата. За съжаление, често не ни остава достатъчно време, за да се погрижим подобаващо за външния ни вид, а следите стават видими върху кожата ни твърде рано.

Днес ще поговорим за тайното оръжие в грижата за кожата, на което може да разчита всяка жена. Оръжие, което все още не е добре известно, а полезното му действие надминава познатото - ретинолът.

Действието на ретинола върху кожата

През последните няколко години все по-често чуваме да се говори за ретинол, но по някаква причина все още свързваме тази ценна съставка като подходяща единствено за борба с дълбоки бръчки. Всъщност ретинолът дава на кожата ни много повече.

Истината е, че ретинолът представлява витамин А, който се справя отлично с хидратацията, с избистрянето на тена и с борбата с бръчките. Основната му роля е под формата на мощен антиоксидант и се справя отлично с "изчистването" на най-горния слой кожа, спомагайки за премахването на мъртвите кожни клетки. 

За кого са подходящи продуктите, съдържащи ретинол

Тук идва и най-честата заблуда, която гласи, че ретинолът е подходящ само за намаляване на бръчките.

Важно е да имаме предвид, че именно ретинолът може да направи чудеса с кожата ни, помагайки ѝ да запази младежкия и свеж вид за по-дълго. Но неговите функции не се изчерпват само с това. Той може да се използва за изравняване на тена и възвръщане на блясъка на кожата, бори се успешно с тъмните петна, както и е едно от най-мощните средства в борбата с бръчките. 

С други думи - продуктите, които съдържат ретинол, са многокомпонентни и са подходящи за най-различни възрасти. 

Ретинол и многобройните му действия върху кожата

Може би сте чували мнения, че ретинолът може да бъде твърде агресивен и да предизвика раздразнения на кожата. 

Всъщност кожата бързо свиква с употребата на тази мощна съставка. Първите пъти може би ще изпитате леко щипане и зачервяване, но това в никакъв случай не означава, че ретинолът е "твърде силен" за вашата кожа. Това усещане трябва да намалее и напълно да изчезне за няколко седмици.

Как правилно да нанасяме продукти с ретинол

Може би ви е омръзнало да "слушате" за многобройните стъпки в грижата за кожата. Няма как да отречем, че напластяването на продукт след продукт отнема твърде много време и често ни кара да се съмняваме в ефективността на всяка една стъпка.

Това е и причината специалистите да препоръчват употребата на L'Oreal Revitalift Laser Pure Retinol Нощен серум.

Както подсказва и самото му име, става дума за нощен серум, което изключително улеснява задачите ни преди лягане. Всичко, което трябва да направим, е да почистим лицето, да нанесем серума и опционално след това да нанесем и нощен крем.

Защо нощен серум за лице с ретинол?

Всеизвестно е, че кожата се регенерира най-добре през нощта. Ето защо точно тогава е моментът, когато лицето ни се нуждае от нещо наистина силно. Нещо, което може да се справи не само с признаците на стареене, но и с всички нужди на кожата само в рамките на няколкото часа, които отделяме за сън. 

Revitalift Laser Pure Retinol Нощен серум работи през нощта, като съсредоточава силата си в изглаждане текстурата на кожата, възвръщане на блясъка на кожата и разбира се, намалява не само фините линии, но и дълбоките бръчки. 

За максимален ефект можете да масажирате серума в кожата в продължение за 1 до 2 минути, като по този начин продуктът ще се абсорбира максимално добре. 

L'Oreal Revitalift Laser Pure Retinol Нощен серум се предлага в опаковка с удобна пипета, което не само улеснява контрола върху използваното количество продукт, но и спомага за много по-добра хигиена. 

Подходящ ли е ретинолът в студените месеци

Именно предстоящите месеци от годината подлагат кожата ни на изключително големи изпитания. Дехидратацията, загубата на блясък и появата на нови бръчки са много често срещани, когато температурите са ниски.

Специалистите са категорични, че няма сезон, когато ретинолът да бъде противопоказен за кожата ни. Но допълнителната грижа и хидратация са ни особено необходими именно през есента и зимата. 

L'Oreal Revitalift Laser Pure Retinol Нощен серум за лице против стареене с ретинол може да се превърне в наш верен съюзник в борбата за красива, свежа, добре хидратирана и младежки изглеждаща кожа. А от нас се изисква само да отделим по минутка преди лягане, за да бъдем красиви и бляскави на сутринта.