Знам, че това чувство ти е познато. Чувството, че нямаш сили за нищо. Че не искаш да правиш нищо. Че не чувстваш нищо... освен празнота, отчаяние, самота... Защото човекът, когото искаш, не иска теб.

И знам, че това чувство се повтаря. Всеки път, когато надеждата в теб се възроди... само за да угасне наново. Всеки път, когато повярваш... само за да се разочароваш отново. Всеки път, когато си кажеш, че вече ще е различно... само за да разбереш, че винаги ще си е същото.

Но също така знам, че това чувство няма да трае вечно. Ако само спреш да го подхранваш...

Ако само осъзнаеш, че трябва да си тръгнеш от този, който не те оценява, от този, който те наранява. И огорчава.

Ако само разбереш, че този, който иска да е с теб, ще се грижи за теб, ще държи на теб, ще се бори за теб.

Aко само си признаеш, че можеш да обичаш някого, но не можеш да го накараш насила да те обича...

Да се влюбиш в някого значи да му дадеш сърцето си. И да се надяваш, че няма да те нарани. Но понякога болката е неизбежна. Просто защото отказваш да си тръгнеш от мястото, на което вече не принадлежиш...

Разбери...

Не е нужно да стоиш в тази връзка само защото си мислиш, че нищо по-добро не те очаква. Напротив, очаква те. Но за да дойде нов човек в живота ти, първо трябва да освободиш сърцето си от стария.

Не е нужно да лъжеш себе си за това, че мъжът до теб не е толкова лош. Може да не е лош по принцип, но е лош с теб. А това е достатъчно основание да му обърнеш гръб и да продължиш напред.

Не е нужно да минаваш през огъня за него само защото се надяваш, че един ден би сторил същото за теб. Не би. Би го сторил само за себе си.

Трябва да разбереш, че има хора, които идват в живота ти, но не могат и не трябва да се задържат в него. Затова спри да се опитваш да поправиш нещо, което просто трябва да бъде оставено счупено.

Знай, че някой ден ще срещнеш мъж, който ще те накара да разбереш защо се е случило всичко това в миналото ти. Този мъж ще иска да те опознае такава, каквато си. И колкото повече те опознава, толкова повече ще те иска... Просто защото ти си всичко, което някога е търсил. 

Ти си жената, която е чакал толкова време.

И ти си жената, с която иска да споделя времето си...

Ти си жената, с която иска да изгради бъдещето и живота си.

Ти си жената, в чиито пламтящи очи ще се влюби.

Ти си жената, чието сърце ще прегърне.

Ти си жената, за която няма да спира да мисли.

Просто... ти си жената за него!

А той е мъжът за теб. Стига да имаш смелостта да го изчакаш... 

Автор: В. Джослин