През 90-те години си появяват едни от най-добрите семейни сериали и комедии, които и до ден днешен си спомняме с усмивка.

Днес ви представяме една от най-страхотните страни на сериалите от 90-те – телевизионните татковци. Абсолютно сме сигурни, че си имате любим баща от малкия екран и най-вероятно ще го намерите в нашата класация, но ако сме го пропуснали – кажете ни!

1. Дани Танер от „Пълна къща“

Няма как да не съчувстваме на Дани, който изведнъж се оказа самотен баща на три малки момиченца. Разбира се, той имаше двама помощници – Джеси и Джоуи, но единият от тях беше неталантлив комик, а другият се смяташе за Елвис... така че Дани си беше направо сам в тази задача.

2. Филип Банкс от „Принцът от Бел Еър“

Чичо Фил може да е малко строг, но е справедлив и има своята нежна страна. Освен това обича семейството си повече от всичко и стоически търпеше глупостите на Уил Смит.

3. Ал Бънди от „Женени с деца“

Добре, може би Ал Бънди не е най-добрият телевизионен баща, но по наше мнение е най-забавният от всички благодарение на своя сарказъм. Но и вие щяхте да сте саркастични и кисели, ако имахте неговата съдба на неуспял куотърбек, който по случайност е предложил на жена си Пеги, докато е бил пиян. После се появяват децата, които Ал никога не е искал, и той е принуден да работи в мизерен магазин за обувки. Все пак Ал обича децата си, колкото и проблеми да му създават.

4. Франк Ламбърт от „Стъпка по стъпка“

Франк и Каръл се срещат в Ямайка и набързо сключват брак. И двамата имат деца от предишни връзки и сега ще трябва да съберат семействата си в едно, а това никак не е лесно, защото децата са 6, плюс едно бебе. Важното е, че те се справят, стъпка по стъпка.

5. Максуел Шефийлд от „Бавачката“

Е, децата на Максуел прекарваха повече време с бавачката, но тя е толкова забавна и чаровна, че включваме и него в списъка.

6. Рей Бароун от „Всички обичат Реймънд“

На Рей така и не му се налага да порасне, защото винаги си остава любимото дете на мама, която, по случайност, живее в отсрещната къща. Вместо да приеме отговорностите си на баща на три деца, той постоянно измисля разни схеми, с които да се измъкне от задълженията си. Е, накрая всички му прощават, защото все пак „всички обичат Реймънд“.

7. Рос Гелър от „Приятели“

Няма как да не включим и Рос, въпреки че фокусът на сериала не беше около децата. Рос е малко невротичен и доста странен на моменти, но няма спор, че е прекрасен баща. Все пак всички помним коледния броненосец!