Доброто зрение е характеристика, която е хубаво да притежавате. За съжаление само 35% от възрастните имат перфектно зрение без да използват очила, контактни лещи или операция за коригиране на зрението.

Въпреки че много от нас нямат перфектно зрение, добрата новина е, че повечето хора над 12-годишна възраст имат прилично зрение. Как да разберете дали вашето зрение е такова? С помощта на този тест, който стана изключително популярен в ТикТок. В него се твърди, че само 1% от хората на планетата могат да го преминат.

Създателят на видеото, Беър, започва с това, че зрителите, че имат 10 секунди, за да видят числата във всяко изображение, показано на екрана. Тестът съдържа пет етапа, а целта е да се види през колко от тях можете да преминете, като точно определите показаните цифри.

@cloutatlas THIS IS A FUN VISUAL TEST! #foryou #test #visual #vision #astigmatism @cloutatlas @cloutatlas @cloutatlas ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

 

Етап 1

Първото изображение представлява светлосин фон с четири цифри, чийто цвят е много близък до този на фона. За 10 секунди трябва да се опитате да разчетете цифрите. С изтичането на времето цифрите потъмняват и можете да потвърдите дали сте се справили с тях.

Етап 2

Следва жълт панел с числа с почти същия оттенък. Този панел изглежда малко по-труден, що се отнася до разграничаването на числата от фона.

Етап 3

След жълтия цвят идва бордо. На този етап е изключително трудно да се отделят числата.

Етап 4

Четвъртият стадий е с по-светъл лилав цвят и пет лесно разпознаваеми цифри.

Етап 5

Последният етап на теста е пурпурен. Самият създател на видеото не е в състояние да идентифицира цифрите. И докато се взирате в него, започвате да вярвате, че числата не съществуват, докато не бъдат разкрити.

Защо само 1% от хората могат да преминат теста?

Според Беър само 1% от населението може да разпознае всичките пет набора от числа. Това не е изненадващо, като се има предвид, че 300 милиона души в света имат дефицит на цветното зрение. Тъй като тестът е свързан с извличане на текст с различен цвят, вероятно цветната слепота може да е фактор.

Е, как се справихте?