Имаш голяма свобода, когато не си обвързана.

Искаме да кажем, че да, да бъдеш във връзка може да бъде забавно, но реалността е, че да си сама може да бъде по-добре. Да си необвързана не е толкова лошо, колкото някои си представят – да си сама не е проклятие и връзката не е лек.

Когато си сама, се чувстваш силна. Научаваш, че да си необвързана е истински дар и че се нуждаеш от кураж и сила, за да се справиш с живота сама. Когато си сингъл, се научаваш как да устояваш сама на бурите в живота.

Ето 20 чудесни неща, които преживяваш, когато си необвързана:

1. Фокусираш се върху себе си

Когато си сама, може да използваш времето си, за да работиш по най-големия си проект – теб самата. Тогава преследваш целите си и работиш за по-пълноценно и обещаващо бъдеще. Любовта и намирането на половинка не е основната ти грижа. Вместо да гониш любовта, си заета да преследваш целите и бъдещето си.

2. Не се „укротяваш”

Не се втурваш да се обвързваш с никого, защото нещо наистина страхотно се случва с теб самата. Ще искаш някой невероятен мъж, който да влезе в живота ти. Няма да се задоволиш с някой, който се опитва да ти говори сладко или да те впечатли. И ако някой, който привлече вниманието ти се появи, ще трябва да си заслужава наистина, за да спечели сърцето ти.

3. Правиш каквото си искаш

Когато си необвързана, графикът ти е само твой. Може да правиш нещата според твоите условия и часовник. Не е нужно да отговаряш на никого и никой не се намесва в плановете ти. Може да ходиш където искаш, да излизаш на вечеря, да си останеш у дома, когато искаш, или да се отдадеш на интереси и хобита, които винаги си искала да опиташ.

4. Имаш страхотна връзка със себе си

Когато си сама, имаш много лични и здравословни отношения със себе си. Научаваш, че може да разчиташ и да се грижиш за себе си. Няма нищо по-вълнуващо и удовлетворяващо нещо от отношенията, които имаш със самата себе си.

5. Ставаш по-добра версия на себе си

Когато си необвързана, вниманието ти не се отвлича от връзка. Имате предимство да се развиваш във всички аспекти - психически, физически, емоционални и духовни.

6. Ти си цялостна и сама

Когато си сама, осъзнаваш, че имаш самоличност и това не означава, че си част от цялото. Разбираш, че не е нужно да имаш романтичен партньор, за да се чувстваш завършена. Ти вече си цяла и завършена. Да си необвързана ти позволява да се фокусираш върху намирането на партньор, който да те допълва, а не да те завършва.

7. Знаеш какво искаш

Когато си сингъл, разбираш какво наистина искаш, без романтични разсейвания, които да те спират да научиш какво искаш от живота и любовта. Имаш време да разбереш какво не ти харесва и какво кара сърцето ти да бие по-бързо. Когато знаеш какво искаш, няма да приемеш нищо по-малко от това, което заслужаваш.

8. По-уверена си

Когато си необвързана, изграждаш увереност и си доволна, че до теб няма мъж. Разбираш, че личната власт не се нуждае от партньор.

9. Фокусираш се върху приятелите и семейството си

Можеш да използваш времето си, за да инвестираш в близки взаимоотношения и да развиеш още по-силни връзки с хората, които обичаш. Или може да оползотвориш това време, за да се срещнеш и да общуваш с нови и различни хора.

10. В играта си

Като необвързана осъзнаваш колко може да ти е забавно. Възползваш се напълно от възможността да се срещаш и да се запознаваш с нови хора. Можеш да излизаш където и когато искаш. Има много хора и намирането на перфектната половинка ще отнеме известно време, така че междувременно се радвай, че отново си в играта. Когато си сингъл, може да избираш с кого да излизаш - ако с някого не се получи, го пускат и да продължиш да живееш живота си.

11. Наясно си със стойността си и изграждаш търпение

Когато си сама, просто не искаш нещо, което не отговаря на стандартите ти. Знаеш стойността си. Имаш търпение и упоритост да изчакаш перфектния човек.

12. Обичаш себе си

Научаваш, че единственият начин да обичаш някой друг е да обичаш първо себе си. Разбираш, че никой не може да те обича повече, отколкото ти самата и че една връзка няма да те спаси или да изпълни някаква празна част от теб.

13. Опознаваш сексуалността си

Имаш шанса да опиташ определени неща, които наистина искаш да изследваш. Имаш шанс да намериш някой със същите сексуални интереси като теб и да опиташ нови неща. Дори и да не правиш секс, може да опознаеш сексуалността си - в края на краищата никой не познава тялото ти по-добре от самата теб, нали?

14. „Лекуваш се“ сама

Имаш време да обмислиш какво се е объркало в предишните ти отношения и какво трябва да поправиш за в бъдеще. Имаш време да помислиш и да се откажеш от минали грешки и болки. Научаваш, че сама трябва да се излекуваш. Ти си единствената, която има силата да излекува сърцето и душата си.

15. Справяш се сама

Когато си сингъл, не зависиш от някого, който да сготви вечеря, да оформи тревата или да направи нещо за къщата и се научаваш как да го направиш сама.

16. Щастлива си

Когато си сама, си доволна, че си необвързана. Така собственото ти щастие не зависи от никого.

17. Имаш възможности

Имаш повече гъвкавост и свобода. Никога не знаеш какви приключенията те очакват, хората, които може да срещнеш и вълнуващите възможности, които могат да се появят. Може да създадеш нови приятелства, да намериш нови страсти или да откриеш, че искаш да правиш неща, които никога не си обмисляла.

18. По-привлекателна си

Излъчваш положителни емоции и хората не могат да устоят. Когато се наслаждаваш да си сама, следвайки страстите си и забавлявайки се, ставаш много по-привлекателна, така че не се изненадвай, ако няколко ухажори почукат на вратата ти.

19. Имаш по-щастлив живот

Всичко е свързано с теб и с това, което те прави щастлива. Грижиш се за себе си по-добре, отнасяш се към себе си мило и се поставяш на първо място. Използваш това време, за да създадеш живот, който те кара да се чувстваш горда, щастлива и удовлетворена. Правейки тези неща, се чувстваш по-щастлива в ежедневието си.

20. Приемаш, че си необвързана

Когато приемеш това, се чувстваш комфортно по този начин. „Прегръщаш“ този път в живота си. Направила си го и планираш да запазиш нещата толкова страхотни възможно най-дълго. Вместо да се фокусираш върху една връзка, мислиш за всички неща, които те карат да се усмихваш, хората, които обичаш и нещата, които карат сърцето ти да се чувства пълно. Разбираш, че е много по-добре да бъдеш щастлива сама, отколкото нещастна с някой друг.

Ще видиш всички тези промени в живота си и вероятно ще откриеш, че се променяш и развиваш.

Всеки ден избираш как ще живееш живота си. Можете да го обичаш или да не го харесваш. Но когато решиш да го обичаш, това означава, че знаеш, че един ден ще срещнеш някого, който ще иска да те накара да промениш статуса си, но не избързай.

Засега избери да бъдеш щастлива и сама!