Любопитството ме накара да прочета този текст, когато попаднах на заглавието му. Скритото задоволство, което изпитах след това, ме накара да го споделя с вас. Да видим какво ще кажете вие – открихте ли себе си в него? 

1. Притежаваш нестихващо любопитство

Гениите се интересуват от почти всичкo. Не спират да задават въпроси. За важни и маловажни неща. Всъщност, за тях няма маловажни неща. Те искат да разберат хората и света, в който живеят. Затова и любопитството им не познава граници.

2. Обичаш да четеш

Често наричат четящите хора „книжни мишки”, но истината е, че четенето е най-добрият начин да развиваш ума си. И гениите знаят това. Те прекарват огромна част от свободното си време (и не само) с носове, забити в книгите. Защото знаят, че те са пътят към познанието.

3. Обичаш всякакви интелектуални предизвикателства

Гениите обичат новите неща. Обичат да експериментират. Да провокират себе си. Да надскачат ограниченията си и да излизат от зоната си комфорт. Когато се справят с поредната задача, бързо се отегчават. Ако нещо не ги предизвиква, ако вече им лесно да го правят, просто губят интерес.

4. Имаш склонността да забравяш неща

Забравянето и разсеяността са присъщи за гениите. Техните умове винаги са заети с повече задачи, отколкото могат да поемат. Мислите им непрекъснато препускат от едно към друго. И разбира се, забравят много неща по пътя си. Но това е единственият начин да се освободи място за новите идеи.

5. Говориш си сам

Доказано е, че хората, които си говорят сами, са по-умни и по-комбинативни от останалите, че се справят по-лесно със задачите, които имат да решават, а умовете им фукнционират по-ефективно. Неслучайно, всички гении си говорят сами. Това им помага да подредят по-добре мислите си. Помага им да степенуват приоритети си. И не на последно място, помага им да разгледат ситуацията от друг ъгъл, да стигнат до решения, невидими на пръв поглед.

Автор: Неизвестен