Вярвам в Голямата любов.

Говоря и излизам на срещи сякаш не вярвам в нея.

Нямам сериозни очаквания за романтика. Не търся някой, който напълно да ме погълне. Аз съм от онези редки, може би леко измъчени индивиди, които всъщност харесват културата на свързване и са щастливи да живеят в епоха, в която моногамията не е непременно норма.

Но аз вярвам в голямата любов, защото я имах.

Имах тази огромна любов. Тази всепоглъщаща обич. Тази „не мога да повярвам, че това съществува във физическата сфера на тази планета“ любов.

Любовта, която избухва в неконтролируем пламък, а след това кипи до жарава и гори тихо, удобно, в продължение на години. Любовта, за която пишат романи и симфонии. Любовта, която учи повече, отколкото си мислиш, че някога можеш да научиш, и дава безкрайно повече, отколкото е необходимо.

Това е обич от типа „Любовта на твоя живот“.

И повярвайте, че работи така:

Ако имате късмет, ще срещнете любовта на живота си. Можете да бъдете с него, да се поучите от него, да му дадете всичко от себе си и да позволите влиянието му да ви промени в необясними измерения. Това е преживяване като нищо друго, което имаме на тази земя.

Но ето какво приказките няма да ви разкажат - понякога срещаме любовта на живота си, но не успяваме да я запазим.

Не успяваме да се омъжим за него, да прекараме годините си покрай него, да хванем ръцете му на смъртния одър, след един добре изживян живот заедно.
Невинаги успяваме да задържим любовта на живота си, защото в реалния свят обичта не побеждава всичко. Не разрешава непоправимите различия, не триумфира над болести, не преодолява религиозните мостове и не ни спасява от нас самите, когато сме покварени.

Невинаги успяваме да задържим любовта на живота си, защото понякога обичта не е всичко, което съществува. Понякога искаш малък селски дом с три деца, а той иска кариера в града. Понякога имаш целия, широк свят, който можеш да разгледаш, а той се страхува да излезе от задния си двор. Понякога имате по-големи мечти един от друг.

Понякога най-големият, най-обичащ ход, който можете да направите, е да го оставите да си отиде.

Друг път нямате избор.

Но ето още нещо, което няма да ви кажат за намирането на любовта на живота ви - ако не завършите с него, това не дисквалифицира значението ѝ.

Някои хора могат да ви обичат повече за една година, отколкото други могат за петдесет. Някои хора могат да ви научат на повече в рамките на един ден, отколкото други биха могли през целия ви живот.

Някои хора влизат в живота ни само за определен период от време, но оказват въздействие, което никой друг никога не може да съчетае или замести.
И кои сме ние, за да наричаме тези хора по друг начин, освен любовта на живота ни?

Кои сме ние, за да омаловажаваме тяхното значение, да пренаписваме спомените им, да променяме начините, по които са ни променяли към по-добро, просто защото пътищата ни се разминават? Кои сме ние, за да решаваме, че отчаяно трябва да ги заменим - за да намерим по-голяма, по-добра, по-силна, по-страстна любов, която можем да задържим цял живот?

Може би просто трябва да сме благодарни, че изобщо сме се запознали с тези хора.

Че трябва да ги обичаме. Че трябва да се научим от тях. Че животът ни трябва да се разширява и процъфтява в резултат на познаването им.

Срещата и отказването от любовта на живота ви не трябва да бъде най-голямата трагедия в живота ви.

Ако го позволите, това може да бъде най-голямата ви благословия.

В крайна сметка, някои хора изобщо не успяват да я срещнат.