Любовта трябва да бъде пътуване и мисля, че толкова често забравяме това.

Любовта е красива по толкова много начини. Може да накара животът да е по-добър, когато до теб има някой, който е неотменимо влюбен в това, което си. Той може да ти помогне да бъдеш най-добрата, да ти помогне да се справиш с трудни неща и да ти позволи да се чувстваш по-малко сама, отколкото преди.
Животът все още остава труден. Не си внезапно защитена от трудности. Ако имаш някой, когото обичаш, може да ти помогне да свалиш тежестта и би трябвало. Това означава, че все още се разхождаш през напрегнатите и сложни части от живота, но го правиш с някого.

Отнасяме се към целия си живот като към нещо, с което да работим и вярваме, че след като намерим любовта, всичко става по-лесно. Вярваме, че любовта е основният „край“ на трудната част и че тя ще изглади всяка друга неравности по пътя.

Изглежда забравяме, че любовта не оправя всичко. Не е предназначено да е така. Любовта е пътуване, което предприемате с някого през продължителността на живота си и е предназначена да те подкрепя и да ти помогне да израстваш. Честно казано, не се нуждаеш от обич, която се опитва да те задържи в балон и да се преструва, че никога нищо лошо не се случва. Заслужаваш такава, която остава с теб на всяка стъпка. Някой, който те обича през всеки обрат.

Защото такава любов не обещава да бъде перфектна, но обещава да бъде търпелива. Не обещава да е проста, но обещава да остане наоколо.

Заслужаваш някой, който разбира, че любовта не е краят, а ново начало - това, по което ще маневрирате заедно. Някой, който напълно осъзнава собствените си грешки, твоите и какво може да се случи, но избира да се наведе и да расте заедно с теб. Някой, който вижда най-добрите и лошите ти страни и не бяга. Някой, който разбира, че никой не е съвършен, но че стига всеки ден да се опитваш да даваш най-доброто, това трябва да се брои за нещо.

Любовта не е права линия - тя хвърля криви топки и се усеща по-скоро като влакче в увеселителен парк, отколкото като гладка магистрала. Любовта те моли да погледнеш някого и да кажеш: „Той не е перфектен, но все пак мисля, че си заслужава.“ Той те моли да оставиш настрана идеите си за „лесно“ и вместо това да го хванеш за ръка и да се подготвите за нещо още по-добро заедно.

Заслужаваш някой, който цени сладките моменти с теб. Възползва се максимално от това и не го приема за даденост.

Също заслужаваш някой, който не решава да бяга, когато нещата станат трудни. Той остава и върши тежката работа с теб. Избира теб, дори когато ти не искаш да избереш себе си. Не търси от теб да го спасиш или да поправиш живота му, но смята, че той е по-добър с теб в него.

Заслужаваш някой, който обича всичко, което си, и те насърчава да бъдеш най-добрата версия на себе си. Някой, който не се страхува да ти каже, когато грешиш, но го прави състрадателно. Някой, който стои до теб, дори когато изглежда, че целият свят е срещу теб.

Заслужаваш някой, който те обича, дори когато е нервен или объркан. Не защото е принуден, а защото решава. Някой, който разбира, че любовта не е несломима, но си струва да се бориш за нея. Струва си да се работи за нея. Защото, когато всичко е казано и направено, заслужаваш любов, която не се страхува от препятствия.

Заслужаваш любов, която не се страхува, точка.