Вие го обичате, но има нещо, което ви притеснява?

Заедно сте от известно време и той вече познава семейството и приятелите ви, но имате смесени чувства, а дори не знаете защо. Постоянно си задавате въпроса дали той е единственият? Дали трябва да сте заедно, въпреки че той създава във вас усещането за сигурност... Помислете добре преди да вземете едно от най-важните решения в живота си.

Ако се колебаете, обърнете внимание на следните 10 неща:

1. Може би игнорирате нещо важно

Всеки има нещо, с което не би направил компромис. Не става въпрос за качествата, които искате да има един човек, а за нещо голямо, което би ви променило. Не допускайте да ви се случи заради друг човек. Не иска брак или деца, а вие си представяте живота така? Отстоявате позицията си - това не е нещо, което можете да подминете...

2. Не усещате, че сте приоритет в живота му

В една връзка трябва да сте сигурни, че сте приоритет един за друг. Каквото и да се случи, вие сте заедно. Сигурността е най-важната нишка в едни отношения. Ако не сте убедени в това, можете да сте сигурни, че ви чакат трудности.

3. Рядко ви казва, че ви обича

Има хора, които не обичат да го казват, но ако никога не сте го чували, а вие вече мислите за сериозни неща... май е време да си тръгнете. Има някои неща, които е хубаво да бъдат демонстрирани, защото създават усещането за близост и стабилност.

4. Не можете да бъдете себе си

Мислите постоянно кое, как и кога казвате. Може би причината е, че не ви приема такава, каквато сте. Притеснявате се, че можете да го разсторите когато сте около него?

Никой не е перфектен и не се ли приемате в "напълно естествения си вид", в един момент няма да можете да издържите повече.

5. Невинаги казва истината

Най-важното нещо в едни отношения е доверието! А то се гради на истини. Дори да изречете малка лъжа, знайте, че тя може да доведе след себе си някоя по-голяма... 

6. Имате усещането, че само давате

Нямаме предвид да мерите кой какво е дал. Това е излишно, защото любовта е купища малки неща, които всеки от партньорите в една връзка прави за другия. Не трябва да се чувствате така, сякаш тази връзка ви изтощава. Напротив! Вдъхновението и енергията са това, което трябва да ви бута напред.

7. Страхува се да продължи

Вече сте заедно от известно време, ясно е, че отношенията ви трябва да се развиват в някаква посока. Няма значение в каква, но не се оставяйте на еднообразието. Дали ще вземете решение да заживеете заедно, или нещо по-сериозно, няма значение. Но ако тази мисъл го плаши и той се отдръпва – не си губете времето. Когато обичате някой истински и той е за вас, колебанията няма да бъдат фактор.

8. Не усещате уважението му

Лесно е да се пренебрегне, но без него не може! Шегува се с работата ви, със семейството ви или с мечтите ви? Дори да имате чувство за хумор, ще усетите кога преминава границата на допустимото. Не правете компромис с това!

9. Липсва ви емоционалната връзка

Да усещате партньора си като личност и да можете да разговаряте за дълбоките и сериозни неща, е от особена важност. Ако не можете да споделите най-съкровените неща с вашата половинка, тогава с кого? И визираме ситуации, които не включват спалнята...

10. Интуицията ви казва, че нещо не е наред

Така сме възпитани, че да не се доверяваме на вътрешните си усещания. Дълбоко в себе си винаги сте знаели, че нещо не е наред, но не можете да се оставите само на шестото си чувство, нали? Колкото и да е странно, бъдете сигурни, че вие винаги знаете. Понякога дори ви иска нещото да не е истина, но е! Опитайте – колкото повече му се доверявате, толкова повече ще започне да работи за вас.

Помислете добре от какво имате нужда и бъдете убедени, че го заслужавате. И това не означава, че не трябва да правите компромиси. Напротив – те са огромна част от отношенията.

Запомнете - за вас има правилен човек! Не спирайте да вярвате, че ще го намерите!