Как да излекуваш разбитото си ръце?

Любимите песни са толкова много, а песните за раздяла ще те трогнат, особено когато си претърпяла такава. Готова ли си?

Ето 10 песни за любовта, които ще ти помогнат да преодолееш болката:

1. "Drown in My Own Tears", Ray Charles

Заглавието казва достатъчно, а? Тази песен, написана от Хенри Глоувър и популяризирана от Рей Чарлз, е на върха на нашата класация. Тя създава една силна картина на разбития човек след раздяла, който страда. Има и много кавъри на тази песен, които биха ни накарали да плачем като деца.

2. "Walk on By", Dionne Warwick

Да те зарежат е достатъчно унизително, но да трябва да се държиш, сякаш всичко е наред пред бившия ти, е прекалено. Това е съобщението на тази песен. Това няма как да не те разчувства.

3. "I Go to Sleep", The Pretenders

Без значение дали тази песен е за смъртта, за връзката от разстояние, или за раздяла, това е една от най-хубавите им песни. Тя прави връзка с Хамлет: „Да спиш, така мечтаеш“.

4. "Against All Odds", Phil Collins

Това е от песните, които говорят за разбитото сърце. Песента е написана, когато изпълнителя се развежда. Тя описва това как той е безсилен и отчаян след раздялата.

5. "Halah", Mazzy Star

Тя описва сложната раздяла, в която има много тъга, но и чувство на свобода. В песента, изпълнителката ѝ, моли за близост с половинката ѝ, но и за втори шанс.

6. "I Will Always Love You", Dolly Parton

Пусната от Доли Партън през 1974 и записана отново от Уитни Хюстън, това е една от най-емблематичните песни за раздяла. Баладата е мотивирана от разбитото сърце на Партън. Поне знаем, че и тя е минала през това.

7. "Nothing Compares 2 You", Sinead O’Connor

Песента описва чувството на безпокойство и изолация след раздялата. Видеото би накарало всеки да се просълзи. Тя описва една от най-големите иронии на раздялата: можеш да правиш, каквото решиш, но не знаеш как.

8. "Ain’t No Sunshine", Bill Withers

Или песента е за нестабилна връзка, или за мъж, който е обсебен от жена. Той просто не може да си тръгне от нея, макар и да знае, че така е по-добре.

9. "For No One", The Beatles

Хитът на Beatles влиза в класацията за най-въздействащи песни за раздяла. Тя описва за мудното ежедневие на двойка, която не живее истински. Единият човек се е отказал от връзката и оставя другият да се чуди къде е изчезнала любовта.

10. "Walkin’ After Midnight", Patsy Cline

Минавала ли си през раздяла, която така те разкъсва, че е трябвало да се разсееш по някакъв начин.? За това се пее и в тази песен. Тя е толкова трогателна.