С настъпването на празничния сезон започват и големите отпуски, когато ще имате повече време за семейството и за да... мързелувате! Сигурно в такива моменти се чудите какви филми и сериали да гледате, но според нас няма защо да се чудите – пуснете си старите коледни епизоди на „Приятели“! С такъв избор не можете да сбъркате.

Днес ви представяме една класация на празничните епизоди на „Приятели“, с която спокойно можете да не се съгласите, защото всеки от епизодите си има своя чар.

За съжаление, в сезон 10 нямаше такъв епизод, затова класацията е само с 9 епизода. И така... от най-лошия към най-добрия:

9. Онзи с момичето от Покипси, сезон 4, епизод 10

В този епизод Рос и Рейчъл не са заедно и затова се виждат с други хора, или поне се опитват... Рос се среща с две жени, но онази, която наистина му харесва, живее в Покипси, което е доооста далече. Накрая всичко се проваля, но Рос получава бонус точки, че поне опита. От друга страна, Рейчъл казва на Чандлър, че в момента не търси нищо сериозно и той решава да ѝ потърси подходящо гадже. Само че Чандлър казва на момчетата точно това – Рейчъл не търси нищо сериозно, и така прецаква всичко. Този епизод е последен в нашата класация, защото в него няма нищо особено празнично.

8. Онзи с Коледата в Тълса, сезон 9, епизод 10

Колкото и да харесваме Моника и Чандлър, този епизод не беше от най-добрите. Особено странен е моментът, когато Джоуи се преструва на 19-годишен. В този епизод Чандлър е запратен в Тълса по работа, а Моника си мисли, че ѝ изневерява с негова колежка, която е била претендентка за титлата „Мис Оклахома“. Накрая се случва коледно чудо и Чандлър се прибира у дома, но това определено не е най-добрият коледен епизод, жалко, че е последният празничен епизод в сериала.

7. Онзи със сестрата, сезон 5, епизод 10

В този епизод се случват... странни неща. Рейчъл се среща със сладура Дани, но много скоро разбира, че той е твърде близък със сестра си... двамата се гонят като деца из хола и дори се къпят заедно, което прелива чашата. Това не е най-коледният епизод в сериала, но заслужава бонус точки заради страхотната Фийби, която събира дарения за Коледа и поставя на място всеки, който е хвърлил боклук в канчето ѝ!

6. Онзи с маймуната, сезон 1, епизод 10

Този епизод е посветен на Нова година, а не толкова на Коледа, но празничното настроение е налице. В този епизод Чандлър убеждава останалите да не водят гаджетата си на новогодишното парти, но обещанията лесно се нарушават. За да се пребори със самотата, Рос си купува маймунка – Марсел, с която имаме много любими моменти. Като цяло целият епизод е много забавен, особено когато Чандлър трябва да целуне... Джанис!

5. Онзи с бащата на Фийби, сезон 2, епизод 9

Фийби започва да търси истинския си баща (онзи на всички снимки, които има в дома си) и Джоуи и Чандлър решават да ѝ помогнат. След като баба ѝ ѝ дава адреса, триото отива да го посети, но накрая Фийби я хваща шубето. Въпреки това имаме прекрасен пример за това как приятелите трябва да си помагат в трудните моменти. В друга част на града Моника и Рейчъл правят коледен купон, на който градусите се вдигат... защото вентилът на парното се чупи и всички трябва да изтърпят непоносимата жега.

4. Онзи, в който Рос прави крачка напред, сезон 8, епизод 11

Рос никога не си взема поука, когато става дума за жени. В този епизод приятелката му, Мона, повдига въпроса „Накъде отива връзката ни?“, след като Рос не е много склонен да изпращат обща коледна картичка. Естествено, Рос не може да отговори на въпроса по нормален начин и това води до куп щуротии, докато на Мона не ѝ писва. Чандлър също не е особено умен в този епизод, защото решава да излъже шефа си, че той и Моника са се разделили, за да не трябва тя да го придружава на бизнес вечерите му. „Гениалният“ му план не се оказва особено гениален и Чандлър вижда какъв би бил животът му без Моника.

3. Онзи, в който Рейчъл напуска, сезон 3, епизод 10

В този епизод Рос случайно чупи крака на едно момиченце скаут и от чувство за вина решава да ѝ помогне да продаде много кутии с бисквити за Коледа. За съжаление, Рос не успява да продаде най-много кутии и момиченцето не печели пътуване до специалния лагер на НАСА. Въпреки това момчетата показват, че могат да бъдат страхотни татковци, и организират утешителна награда за момичето – те преобразяват апартамента на Чандлър и Джоуи и го превръщат в космическо пространство, а един от фотьойлите - в космически кораб. Цялата история е просто очарователна.

Докато Рос продава бисквитки, Джоуи продава коледни дръвчета, което е против разбиранията на Фийби, а пък Рейчъл напуска работата си в кафенето, но все пак историята на Рос определено е победителят в този епизод.

2. Онзи с танца, сезон 6, епизод 10

Една от заветните мечти на Моника и Рос е да танцуват в новогодишното шоу на Дик Кларк и благодарение на приятелката на Джоуи – Джанин, която се играе от Ел Макферсън, двамата са допуснати до шоуто. Там те трябва да привлекат вниманието на камерите, които постоянно следят танците на други двойки... Все пак накрая успяват да се качат на една от платформите и да покажат своя Танц – танца с главно „т“, който са измислили, докато са били деца. Освен това в този епизод Джоуи и Джанин най-накрая стават двойка.

1. Онзи с празничния броненосец, сезон 7, епизод 10

Въпреки че танцьорските умения на Рос и Моника са впечатляващи, нищо не може да измести от първото място епизода, в който Чандлър е облечен като Дядо Коледа, а Рос като празничен броненосец. В него Рос иска да обясни на Бен какво е значението на празника Ханука и за целта му трябва костюм на Дядо Коледа. Но тази празнична премяна е доста търсена по това време на годината и се оказва, че всички подобни костюми са свършили. Така Рос е принуден да се облече като „празничен броненосец“ – приятелят евреин на Дядо Коледа. Бен тъкмо е готов да повярва на броненосеца, когато на вратата се появява Чандлър, облечен като Дядо Коледа! Един епизод, който със сигурност ще ви просълзи от смях.