Едва ли има човек на света, който да не е обичал приказки като малък. Именно това са и едни от първите ни спомени – как мама, тате или баба ни чете интересна история за лека нощ. Красиви принцеси, говорещи животинки, смели момъци, изправящи се срещу зли змейове и вещици и още безброй любими герои, превърнали се в идоли за много поколения – приказките са първите, които ни запознават с чудните страни на околния свят и правят възможна първата среща с разликата между доброто и лошото.

Освен потапящи го в невероятния свят с десетки фантастични герои, вълшебните истории играят много важна роля за формирането на личността на детето. Всеки родител знае, че именно четенето на приказки са безспорно едни от най-магичните и прекрасни моменти, които ще има с детето си. Те стимулират неговите сетива, концентрация, развиват фината моторика, езиковите способности, обогатяват речника му, подтикват го да бъде любопитно и жадно за знания. Историите позволяват на малчугана да се запознае с чувствата и емоциите си, подпомагат ограмотяването, креативността и разбира се, въображението. Слушането на вълшебни истории потапя хлапето в един простичък свят, който обаче го докосва до изключително важните теми за човешките ценности, за това какво решение да вземе в различни житейски ситуации и как да се справи във вечната борба между доброто и злото.

Нашите приятели от Оlympus винаги са се стремили те да растат здрави, усмихнати и щастливи. И тъй като всички знаем колко важен е сънят за правилното им развитие, докато са малки, чашата истинско топло мляко има ключова роля, когато ги слагаме да спят. А какво по-хубаво от това към нея мама или татко да прочете любимата приказка! Серията „Топли приказки за лека нощ“ съдържа любими народни приказки като "Неродена мома", "Ловецът и вълшебния пръстен", "Който не работи, не трябва да яде", "Момичето, което искаше да знае всичко". Преразказани в аудио формат, те имат силата да направят заспиването по-лесно и носят безброй явни и скрити ползи за нашите малки герои.

Не забравяйте, че децата се учат да се усмихват, да не се предават и да бъдат добри хора от родителите си. Забравете за миг за натоварения работен ден, погледнете тези малки и светещи очички, които ви гледат с обожание и заедно се потопете във вълшебния свят на една от любимите приказки от детството “Славейко Боризмейко” тази неделя, 24 октомври, в YouTube, в Spotify и във Vbox7.com.

Забавната и пленителна история за Славейко и неговата любима Лула ще накара детето ви да повярва, че когато искаш нещо с цялото си сърце, никакви препятствия, трудности или змейове няма да имат силата да ти попречат да достигнеш до своята цел, макар и с много усилия. Просто не бива да се отказваш!

Приятно слушане, лека нощ и сладки сънища!