Колкото и да се е развило човечеството начините за раждане не са се променили. Хората могат да строят цели градове, да пътуват в Космоса, могат да създадат и модифицират клетки и животински видове, но раждането си е раждане. И си остава магия за жената. Разбира се, медицината се е намесила, но в положителен аспект. 

Запознайте се с Винсънт. На пръв поглед изглежда като всяко малко, чудно дете. Стои тихичко, облечен в синята си тениска, с малко мъхеста косичка по главата, придобил онзи бебешки, объркан поглед. Но историята на неговото раждане съвсем не е обикновена. Той е първото бебе от „неговия вид“.

За да разберем защо, ще ви запознаем с родителите му. Като всяка млада двойка, те са безумно влюбени и искат да създадат семейство. Пред тях обаче стои огромният проблем, който не знаят как да преборят. Мейлин е родена с рядко генетично заболяване, известно като синдром на Рокатински. Това означава, че тя няма влагалище и матка. Хората, които страдат от този синдром, са лишени от две трети от репродуктивната си система. Въпреки това яйчниците ѝ функционират съвсем нормално.

При това положение двойката е била на ръба да се откаже, но научават за експериментална процедура в Университета в Готебург. Разработвана е специално за хора, които страдат от синдрома на Рокатински. В програмата има само девет места, но се оказва, че двамата са късметлии.

Тук започва трудната част. Лекарите искат да опитат като имплантират донор на матка в Мейлин, за да направят опит да зачене. Всички предишни опити с други жени са били неуспешни.

За щастие двойката получава най-големия подарък от 61-годишна жена, на име Ева, която чува за случая и решава да дари матката си. Само 43 дни по-късно, на 37-годишна възраст, Мейлин разбира какво е месечен цикъл. А година по-късно е бременна с Винсънт.

След успешна бременност и раждане с цезарово сечение, става първата жена със синдрома на Рокатински, която има собствено бебе. Следва процедура по отстраняване на матката, за да се избегнат проблеми с отхвърляне на донора.

По този начин това малко дете се превръща в изключително специален случай за медицината. И още веднъж доказва, че няма невъзможни неща!