Малкото бебе е родено една седмица преди легалния лимит, при който се допуска аборт. Това е 24-тата седмица от бременността. Обикновено децата, родени толкова рано, имат изключително малки шансове да оцелеят, но Флин Пари е истински герой, който не се е предал и днес е едно щастливо и здраво дете.

Флин се ражда 17 седмици по-рано от предвиденото и тежи едва 482 грама. Тогава момченцето е 28 см, докато средностатистическото бебе е около 50 см. 

36-годишната майка Хода си спомня: „Тогава лекарят ми каза „Той е борец – всички преждевременно родени бебета са такива“. И беше напълно вярно, момчето ми се бори всеки ден. Но въпреки това ми беше много трудно да почувствам връзка помежду ни през първите 10 дни. Той беше толкова, толкова малък. Приличаше повече на малко извънземно или на птиче“.

В онзи момент лекарите предвиждат много малки шансове за оцеляване. „Лекарите ми казаха, че само едно на шест бебета, родени на такъв ранен етап, оцелява през нощта. А онези, които преживеят нощта, имат само 50% шанс за живот“, разказва Хода.

Флин обаче изумява всички лекари и въпреки малки те си шансове – оцелява. Днес е на 15 месеца, много е жизнен и не изостава с развитието си.

Единственото трайно поражение е лек проблем със зрението, за който ще му трябват очила, когато порасне.

Хода си спомня, че отивала за репетиция за аматьорска постановка в близкия театър, когато водите ѝ изтекли. Тогава бъдещата майка е едва в 22-ата седмица от бременността си. Само няколко дни по-рано получава снимките от последния ултразвук, който ѝ е направен в 20-ата седмица. Тогава всичко изглежда напълно нормално и двойката научава, че очаква момче.

„Тъкмо отивах на репетиция, когато осъзнах, че съм си забравила костюма, припомня си Хода. Затова се върнах вкъщи, но на вратата нещо стана. Помислих си, че съм се подмокрила, но не беше това. Майка ми – Суди, ми каза, че водите ми са изтекли и се обади на бърза помощ.“

Когато е закарана в болницата, на Хода са дадени стероиди, за да укрепне шийката на матката, и магнезиев сулфат, за да спрат раждането. Само че раждането не може да бъде отлагано дълго и на 13 февруари 2016 г. се ражда малкият Флин.

Хода, която все още не знае какво е предизвикало преждевременното раждане, наблюдавала със свито сърце как синът ѝ се бори с отравяне на кръвта и два мозъчни кръвоизлива.

Флин е поставен в кувьоз, но скоро лекарите установяват, че страда от болест, типична за преждевременно родените деца. Ретината на Флин се била отлепила, но когато укрепва достатъчно, му е направена лазерна операция на очите. Малкият е само на 13 седмици, но се справя и с това предизвикателство.  

На 17-ата седмица го очаква нов проблем – трябва да му премахнат херния. „Той се справи страхотно“, спомня си Хода.

Въпреки че първоначално Хода се чувствала странно и не можела да почувства истинска радост, след една седмица, когато прегърнала малкия Флин, вълна на обич я заляла и тя най-накрая усетила, че това е нейният син: „Толкова ми хареса да го прегръщам. Той беше просто невероятен“.

Флин трябвало да се роди на 6 юни 2016 г. и на 16 юни най-накрая е изписан от болницата – все още малък и крехък, но здрав.

„Когато си тръгнахме от болницата, бяхме толкова горди с момчето ни, защото той се пребори с всичко. Беше просто страхотен, казва майката. Все още не се знае защо съм родила преждевременно, но ако забременея отново, ще бъда подложена на наблюдение за друго преждевременно раждане. Колкото до Флин, той носи надежда на всички родители с преждевременно родени деца. Можете да се справите!“