Тенденциите в грима се сменят сравнително често и винати е на знаменитостите. Ако сте свикнали да се "ориентирате по звездите", копирайки стила, грима и прическите на известните личности, трябва непременно да видите това.

Кои звездни тенденции за красота е време да останат в миналото и кои ще бъдат актуални това лято - погледнете нашите предложения!


Твърде плътен фон дьо тен

Погледнете Кейти Пери и Риана. Тези жени страдат от проблеми с кожата, а вместо да разрешат проблема отвътре, маскират дефекта с килограми фон дьо тен. Изглеждат, меко казано, не много добре. Така че не трябва да следвате техния пример! Дебелият слой "шпакловка" само подчертава недостатъците и нередностите, кожата не може да "диша" и проблемът се засилва. Алтернативата – тонални кремове с лека текстура или BB и CC-кремове - такива, които се сливат с кожата, изравняват тена и не образуват ефекта "маска".

Твърде много бронзант

Здравословният тен и лек златист загар изглеждат страхотно. А лъскавите кафяви бузи и скули не са за предпочитане. В зората на кариерата си Кристина Агилера беше голям фен на бронзанта: певицата не го щадеше и в лице приличаше на представител на дивите племена от джунглата! "Надминаваше" я може би само Линдзи Лоън! Не правете това! Ако наистина искате златен загар, а скоро не се задава почивка на море, сложете съвсем малко бронзова пудра на скулите, челото, носа и брадичката.

Твърде светла пудра

Аристократичната бледност отдавна не е на мода, а белият цвят е от значение само в случай, че се каните да влезете в ролята на гейша за маскен бал. Провали след ползване на твърде много бяла пудра са се случвали на Никол Кидман, Анджелина Джоли и Ева Лонгория. Алтернативата – прозрачна пудра с блестящи частици.

Сив опушен грим

Опушен грим - класика, която не се влияе от модните тенденции. Но те вече не са на мода. Освен това сивият опушен грим е капризно нещо, една погрешна стъпка може да ви състари. Това лято трябва да дадете предимство на ярката мозайка, сенки със седеф и меки контури.

Очна линия

Сред знаменитостите има много фенки на черната очна линия, но не всички са на "ти" с нея. Вижте Кейт Мидълтън и Сара Джесика Паркър! И двете дами редовно използват черна очна линия на горния и долния клепач. Не изглежда особено добре: погледът става остър, враждебен и изглежда уморен. В допълнение, много плътната очна линия на долния клепач добавя години! Не искате да изглеждате по-стара, нали?! Тогава по-добре се откажете от очната линия изобщо или я слагайте само на горния клепач.

Изкуствени мигли

Дженифър Лопес, Кайли Дженър и Лейди Гага със сигурност са стилни и модерни дами. Но определено с изкуствените си мигли, изглеждат зле. Гримът трябва да изглежда естествен. Ако мислите, че вашите мигли не са достатъчно плътни или са прекалено къси, обърнете внимание на универсалната спирала 3 в 1 - за обем, удължаване и извиване.

Контрастен контур за устни

Друга тенденция, на която е дошло времето да изчезне - устните, смело и богато очертани с молив няколко нюанса по-тъмен от червилото – това изглежда толкова вулгарно, че не отива дори на Памела Андерсън. Ако не можете без молив за устни - изберете цвят, който е възможно най-близо до цвета на червилото и малко размажете контура след нанасяне.

Нарисувани вежди

Няма значение какви вежди ви е дала природата, те трябва да изглеждат възможно най-естествено с меки контури. Най-добрият вариант е да отидете на козметик, за да избере професионално най-подходящата за вас форма на веждите. И скрийте пинсетите - тънките като „конец” вежди отдавна вече не са на мода!