Едно малко момче от Австралия спечели много сърца по света, след като майка му публикува видео, на което малкият чаровник получава нова прическа.

Паркър Майлс е на 3 годинки и има Синдром на Даун. Момченцето обикновено не стои мирно, докато го подстригват, но този път си личи, че истински се забавлява. Във видеото се вижда как Паркър се усмихва на себе си в огледалото и въобще не се притеснява.

„Паркър все още не говори много, но това не означава, че няма да ви покаже какво си мисли”, казва майка му.

Малкият Паркър наскоро е спечелил състезание на известна модна марка и ще бъде тяхно рекламно лице.

Въпреки че момченцето изглежда спокойно на видеото, майка му разказва, че не е било просто късмет. „Преди да отидем намазах крачетата му с етирични масла, за да е фокусиран. А когато фризьорът започна да го подстригва, му пуснах няколко клипчета, за да го развеселя.”

Очевидно е, че преживяването е било приятно за Паркър, защото той лично е дал парите на фризьора, благодарил му е, пратил е целувка на персонала и е изтичал към вратата щастлив.

Майката на Паркър се надява видеото и популярността на сина ѝ да повишат информираността на обществото относно Синдрома на Даун и да покажат на майките, че тези деца могат да са съвсем нормални и да носят много, много радост.