Много зодиакални знаци са емоционални, но има един конкретен, който изпъква пред другите в това отношение. Хората от тази зодия не могат да сдържат емоциите си и всичко, което изпитват им е изписано на лицето.

Може би си мислите, че става въпрос за Скорпион, или пък за Риби, но не, не са те. Астролозите смятат, че емоционално най-нестабилните хора са представителите на знака Рак. Те се грижат за всичко и всички. Раците приемат присърце всичко и винаги искат да помогнат на хората, които са в беда. Те имат отворено сърце, но за съжаление, често си патят от това.

Тази тяхна чувствителност астролозите обясняват с това, че зодия Рак е управлявана от Луната. Това означава, че емоциите им винаги изпреварват логиката, за разлика от Девите, например. Те изпитват широка гама от емоции, които за земните или въздушните знаци на зодиака са недостъпни.
Раците преценят другите хора през призмата на три въпроса - харесва ми или не ми харесва този човек? Ще го обидя ли или няма ли да го обидя? Мога ли да му се доверя или не мога да му се доверя?

Те са отворени към хората, но трудно ги допускат в кръга си от близки хора. Преди да се сближат с вас Раците ще се уверят, че вие няма да им навредите. За тях семейството е най-ценно от всичко. Те се тревожат за всеки член на семейството си и биха се опитали да го предпазят от всякакви проблеми и несгоди.

Нещо важно, което трябва да знаете за тази зодия, е, че веднъж обидите ли ги, те завинаги ще запомнят обидата и ще направят така, че тя повече да не се повтори. Но освен силната им емоционалност, Раците има две други важни качества – съпричастност и развита интуиция.

Те успяват да усетят емоциите на другите хора и затова често биха избрали професия в сектора на услугите – учители, готвачи, психолози, или мениджъри обслужване на клиенти. И все пак, рано или късно, на тях им идва в повече да преживяват всички емоции на хората около тях и изцяло се изтощават емоционално.

Когато Раците са спокойни и уравновесени, тяхната интуиция работи безотказно. Те могат да усетят както добрите, така и лошите развои на събитията, дори каква ще е прогнозата за времето, или какъв ще е резултатът от мача, който гледат. Но ако са в емоционално нестабилно състояние, те ще усетят приближаването само на лоши събития, а усещането им често ще бъде лъжовно.

Ако Раците се научат да управляват емоциите си, тяхната интуиция ще им стане най-силният коз.