2016-та е годината на Огнената маймуна, а тези животни са известни със своята жизненост, любопитство, ведрост и способността да намерят изход от най-проблемите ситуации. Тази година успехът ще съпътства хората, които отговарят на тези характеристики.

Овен

През 2016 г. овните ще продължат своето настъпление към постигането на заветната цел. Тяхната невероятна упоритост ще доведе до позитивни резултати. Очакват ги нови перспективи и могат да бъдат привлечени от съблазнителни професионални предложения. Ще са затрупани от работа, но трудът им ще се отплати. Овните не са индивидуалисти, те обичат да са заобиколени от хора и особено много обичат да са мениджъри на тези хора. За всички овни на лидерски позиции годината ще бъде много успешна, те ще съумеят да контролират добре екипа си и дори да ги манипулират, за да ги подчинят на волята си. Огнената маймуна ще е важна година за тяхното развитие, затова трябва да се съсредоточат върху личностното и професионалното си израстване, ако го направят – успехът им ще продължи и през следващата година.

Водолей

Тази година водолеите трябва да дадат всичко от себе си, защото ги чака изключително успешна година. Ако те работят упорито и се стремят към развитие, Огнената маймуна ще бъде щедра към тях и резултатите ще бъдат по-добри, отколкото през миналите години. Водолеите са интуитивни и ще съумеят да прогнозират успешните проекти. Годината е подходяща за започването на собствен бизнес, защото са изпълнени с творчески и оригинални идеи. Вероятно ще им предстои да се нагърбят с повече задачи и да организират други хора. Звездите обещават на водолеите успех в точните науки и в дейностите, които изискват точни изчисления. Ако се амбицира, водолеят ще съумее да изгради бизнес, да намери инвеститори и да се реализира, защото тази година водолеите ще имат силно влияние върху околните и ще успяват да убеждават с лекота.

Риби

Рибите ще се изявят като лидери тази година. Ако през миналата година са работили упорито, 2016-та е годината, през която ще берат плодовете на своя труд. В началото на годината рибите ще почувстват прилив на енергия във физическо, интелектуално и духовно отношение, а по-късно ги чака успех и в кариерата. За рибите тази година е под знака на промяната, те са изправени пред кардинални решения и са склонни дори да променят основните си цели в професионален план, отговорностите им също ще се променят. Новите предизвикателства ще амбицират рибите да дадат най-доброто от себе си, те ще са готови да поместят и планини, за да достигнат до поставената цел. Успехът на рибите ще бъде заложен в творческите дейности, където те ще могат да развият своя потенциал.