Ако ползвате редовно Инстаграм, вероятно сте попаднали на този трик с бутилка, чрез който можете да накъдрите косата си за 1 минута! Той бързо превзе социалните мрежи, защото кой не иска да си накъдри косата за 1 минута и дори по-малко. Само че дали работи? Ние решихме да проверим, преди да ви го препоръчаме.

Какъв е трикът:

Трябва ви малка бутилка от вода. Отрежете горната част при капачката. След това отрежете дупка отстрани, в която да пъхнете сешоара. Целта е да пъхнете косата в шишето, през дупката отстрани да пуснете топъл въздух и да създаде торнадо от коса. След като издухате кичура за няколко секунди, трябва да се получи букла. Един съвет: Трябва да насочите сешоара нагоре или надолу, за да се завърти косата. Най-добре е да го пробвате с леко влажна коса.

В това видео ще видите как става:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Huda Kattan (@hudabeauty) on

 

Резултатите:

Въпреки че трикът е много популярен, той не е особено ефективен. В краищата косата наистина е леко къдрава или поне начупена, но нагоре е просто заплетена и после ще ви трябват доста време и нерви, за да я разплетете добре. Освен това самите "букли" не издържат дълго. Затова не бързайте да изхвърляте машата.

Ето какво казват и други момичета, които са изпробвали този трик:

„Бях много развълнувана да опитам този трик, който обещава красиви букли за минути, и то съвсем безплатно. Накрая обаче получих оплетена коса и леко изгорени пръсти. Не го препоръчвам на приятелките си.“

„От една страна е хубаво, че не си изгорих косата, но дали ще продължа да си къдря косата по този начин? Не.“