Пазаруването на вещи на старо има своите многобройни предимства, но когато един мъж решил да купи този албум, всъщност получил много повече...

В кутийката той открил бележка от майката на предишния собственик, което придало малко повече история на музиката. 

Според нея записът е принадлежал на мъж на име Марк, който е загинал през 2002 година, докато е тичал в планината. Майка му Сабине разказва, че той е бил запален колекционер на музика в колежа.

Ето и цялата бележка, която Сабине е приложила в диска:

Скъпи колекционер,

В случай, че се чудиш откъде идва този диск:

Аз съм майката на Марк - Марк ни напусна през 2002 година, след като преживя сърдечен удар на 39 годишна възраст, докато тичаше в планината. Единствената ни утеха е, че той почина на красиво място, докато правеше това, което най-много обича - тичането и остави след себе си и разбира се, синът му Кай. Марк колекционираше музиката си през 80-те, докато беше в колежа. Питах го какво да правя с всичката тази музика, когато той я донесе вкъщи (имаше 2000 диска и над 600 винилови плочи) и той ми отговаряше "Слушай я, майко".

Е, слушах я няколко пъти, но сега е време да я споделя. Правя всичко по силите си - проучвам, описвам и изпращам, но това е наистина добра терапия за мен да виждам как музиката му се разпръсква по света - а парите от нея ще отидат за обучението на Кай.

Благодаря за подкрепата, а когато я слушате - усилете я високо за Марк!

Поздрави, Сабине"