„Първо трябва да ти кажа, че не си сама. Всички сме били на твое място. Били сме влюбени до уши в някого, за когото сме се питали дали изпитва същото, дали отговаря на чувствата ни. Въпреки че не знаеш какво се крие в сърцето на този човек, главата ти е пълна с идеи, мечти и възможности. Пеперудите в стомаха ти са толкова истински, а физическото привличане е неудържимо. В някои случаи сексът с такъв човек е просто феноменален и ти действа като наркотик, който те държи на въдицата на този човек. Каквото и да те задържа при този човек, то ти пречи да видиш реалността и те кара да виждаш това, което ти се иска, но всъщност не съществува.

Половинчатите връзки са връзки на неизвестността. Те са игра на контрол, в която единият играч се окичва с победата, а за другия остава само болката.

Освен това никак не ни помага фактът, че обществото съветва жените да не бъдат твърде настоятелни и директни, защото в началото могат да уплашат потенциалните си партньори или да изглеждат твърде отчаяни. Но твоята задача е да отстояваш себе си и да изискваш нещата, които заслужаваш. Никога не съжалявай, че си била откровена и си споделила от какво имаш нужда. Майната му на общественото мнение, ако то ти пречи да бъдеш щастлива.

Ако полувръзките са ме научили на нещо, то е, че аз имам контрол над щастието си. Когато попаднеш в такава връзка, не знаеш в коя посока ще поеме живота ти, не знаеш какво се случва дори тук и сега. Затова ни е страх да говорим, страх ни е, че ще развалим това, което имаме, и това, което можем да имаме. Точно въпросът „какво ако...“ ме задържаше толкова дълго в такава връзка. Той беше страхотен човек, но просто не знаеш какво иска и думите рядко отговаряха на действията му. Което ме насочва към най-важната ми теза – в живота най-важни са действията. Можем да си говорим, докато останем без дъх, но думите си остават празни приказки, ако не са подплатени с действия.

Ако не знаеш накъде върви връзката ви, просто погледни действията на човека до себе си. Обажда ли ти се? Поема ли инициативата да се срещнете? Вижда ли се с теб само когато му е удобно на него? Очаква ли да му помогнеш, когато има проблем, но никога не ти връща услугата? Замисли се над отговорите на тези въпрос. Лесно е да измислиш някоя извинение, когато го обичаш и вярваш във връзката, която можете да имате, но е хубаво и да приемеш реалността, защото действията говорят по-красноречиво от думите.

Истината е, че хората се отнасят с нас така, както им позволим.

Много пъти поставяме чуждото щастие преди нашето собствено и човекът, когото трябва да обвиняваме за това, сме самите ние. Ако изискваме това, от което имаме нужда, ако не позволяваме на другите да ни мачкат и да се възползват от добрината ни, в живота ни нямаше да има толкова болка.

Човекът, който ще е достоен за теб, няма да си играе игрички със сърцето ти и няма да ти дава уклончиви отговори. Човекът, който се интересува истински от теб, ще направи всичко възможно, за да бъде с теб, и сам ще ти покаже, че си важна за него. Онзи, който те разиграва, ходи на срещи с теб, но не иска да ти даде ясни отговори, просто те пази като резервен вариант. А аз и ти много добре знаем, че ти заслужаваш нещо повече от това да си нечий „резервен вариант“. Не позволявай на някого да те ограби от щастието ти.

Не поставяй чуждите нужди преди своите, защото ако ти не се поставиш на първо място, никой друг няма да го направи. Затова вярвай в себе си и не се примирявай с по-малко.

Ти заслужаваш нещо повече от полу-... полувръзка, полулюбов, полуживот.

Заслужаваш обяснения в любов. Заслужаваш среднощни съобщения и изненадващи срещи. Заслужаваш категорични отговори. Дори да не получиш желания отговор, поне му благодари, че е бил откровен и не се е възползвал от чувствата ти. Защото има някой там, който е точно за теб. Някой, който ще те направи щастлива и ще ти даде това, от което имаш нужда.“

Джулс Мартин