Търсете силни хора, щастливи. Те са като звездите - не вдигнеш ли поглед, няма как да ги видиш. А когато се обърнеш към звездната светлина, осъзнаваш, че са безброй.

Търсете своите хора. И на тях им е тежко, страхуват се и ги боли. И те имат своите мрачни дни, допускат грешки и преживяват неуспехи. Но са готови да преминат през страха, да обърнат хода на събитията, да определят темпото на живота. Има неща, в които са добри, и други - в които не. Те не са ревниви и не се оплакват. Приемат с благодарност даровете на съдбата и обичат себе заради щастието късметът да се усмихне именно на тях...

Търсете верни и честни хора. Хора, които няма да скрият гнева и сълзите си зад лицемерието и усмивката. Хора, които казват това, което мислят. Макар и понякога да е неприятно, макар и понякога да улучва право в сърцето. Тези хора говорят честно, без злоба, а с любов. Те не крият и не се притесняват от радостта си.

Търсете хора, които можете да обичате вечно. Хора, чакащи и нуждаещи се от вашата любов. Хора, в чиито вени кипи живот. Хора от плът и кръв, с трапчинки и бръчки.

Търсете ги в парка, на сцените, тъжни или весели, малки или големи. Приличат на деца, преминаващи през живота с вяра в доброто, но виждайки всичко - и черното, и бялото. Хора, които избират да живеят цветно - в жълто, в червено, в синьо...

Търсете ги!

Нужно е само да вдигнете поглед!

Автор: Юлиан Туровский