Деми Ловато е известна със страхотния си глас и ритмичните си песни. Но блясъка на певицата винаги е вървял един проблем, с който тя се бори и до днес. Зависимостта ѝ към наркотиците.

Деми има дълга история с хероина и всичко, което той ѝ е причинил. Фактът, че тя е открита относно своите проблеми, помага на десетки млади хора с подобни зависимости.

Ето каква е нейната история:

Певицата опитва хероин за първи път през 2009 година, докато работи с Дисни. Тогава тя е едва на 17 години. Причината - Деми се чувствала изключително самотна.

Само година по-късно изпълнителката на "Heart attack" влиза в център за рехабилитация, тъй като е не само пристрастена към хероина, но развива хранително разстройство и често се самонаранява.Там ѝ е поставена диагнозата биполярно разстройство.  

"Имаше моменти, в които бях толкова маниакална, че за една нощ пишех цели седем песни и бях будна до 5:30 сутринта", споделя певицата.

Следват няколко години, в които тя влиза и излиза от центрове за рехабилитация. 

От 2013 година до 2017 година Деми остава трезва, преборва хранителното си разстройство и издава няколко песни, в които разказва за това, което е преживяла.

И точно когато всички си мислеха, че певицата е оставила проблемите зад гърба си, тя отново посяга към наркотиците и дори си признава в хита "Sober" през 2018 година. В него тя се извинява на родителите си, че отново пие и отново е посегнала към наркотиците.

Най-тъмната дата за Деми обаче е 24 юли 2018 година. Тогава тя е приета по спешност в болница, тъй като е намерена в безсъзнание. Причината? Свръхдоза.

"Имам нужда от време, за да се излекувам и да се съсредоточа върху трезвеността си и пътя към възстановяването.Няма да се откажа и ще продължа борбата", каза тя.

На певицата ѝ отнема 2 години, за да се върне на сцената и отново да запее. И въпреки тежкия път, който извървя, тя отново е сред най-добрите певици.