На 21 юни е роден принц Уилям, син на принц Чарлз и принцеса Даяна. По повод празника решихме да ви разкажем за любовната история на херцога на Кеймбридж и Кейт Мидълтън.

Историята на запознанството

Уилям и Кейт се запознават, докато учат в университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия. Според слуховете, принцът харесва бъдещата си съпруга по време на благотворително модно ревю, в което тя участва. 

След множество спекулации относно връзката им, двамата най-накрая са заснети по време на ски почивка в Клостерс. Тази снимка веднага предизвиква скандал заради нарушено споразумение между папараците и Кралския двор, в което се забранява да се притеснява младия принц.

Малко след скандала, Кейт и Уилям започват да се появяват все по-често заедно, като първата им официална поява е на сватбата на дъщерята на Камила Паркър.

През 2007 година Уилям и Кейт изненадващо се разделят, но само година по-късно двамата отново са забелязани на мястото, където всичко започва - по време на ски почивка.

Предложението

През 2010 година, докато са на екскурзия до Кения, Уилям предлага брак на Кейт със сапфирния пръстен на принцеса Даяна.

"Обмислях го дълго, но реших, че това е подходящото време. С Кейт вече бяхме говорили за брак, но реших да я заведа на някое екзотично място", разказва принца в годежното си интервю.

Сватбата

На 29 април 2011 година по време на приказна церемония в Уестминстърското абатство принц Уилям и Кейт Мидълтън си казват "Да!".

Церемонията е гледана от близо 72 милиона души по целия свят и е обявена за изключително романтична и стилна. 

Днес Кейт и Уилям имат три деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи и живеят в дома си в Кеймбридж.