Принц Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж, граф на Стратън, барон Карикфъргъс е роден на 21 юни 1982 година.

По случай рождения ден на херцога ти представяме 10 факта, които със сигурност не знаеш за него.

1. Принцът е голям почитател на британската певица Ели Гулдинг, която той е помолил на пее на сватбата му с Кейт. Той също, че е фен и на Джъстин Бийбър.

2. Той подкрепя изкуството и през 2010 година става новият президент на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство.

3. Попитан какво би направил, ако е невидим за един ден, той казва: „Вероятно ще отида в някой вестникарски офис и ще слушам какво говорят за мен.“

4. Бившият готвач Дарън Макгрейди разкрива: „Уилям обича сладолед. Хапва си, докато седи на перваза на прозореца и разговаря с някого. Той обича и бананова плодова пита.“

5. Принц Уилям продължава делото на майка си, като се занимава с благотворителност. През 2009 година той прекарва цяла нощ на улицата близо до Блекфайърския мост, за да насочи вниманието към бездомниците.

6. Спал е само 30 минути през нощта преди сватбата с Кейт. Причината за безсънието му била комбинация от притеснение и хилядите фенове, които пеели цяла нощ под прозореца му.

7. Херцогът на Кеймбридж има белег на челото, който прилича досущ като този на Хари Потър. Получил го е, докато е яздел кон като тийнейджър.

8. Децата му са родени в същата болница, в която е роден и той – болница „Света Мария“, Падингтън, Лондон.

9. Кейт го нарича „Голямият Уили“.

10. Принц Уилям е спасил човешки живот. Докато е бил пилот, е открил мъж, който бил заседнал в планина по време на буря и с болки в гърдите.