X

Какво е ежедневното меню на кралица Елизабет II

от в 09:00 на 22.03.2017 в Звезди | Холивуд


Какво е ежедневното меню на кралица Елизабет II

Какво е ежедневното меню на кралица Елизабет II

Може би си мислиш, че когато става дума за кралицата на Англия, можеш да похапваш всичко, което пожелаеш. Оказва се обаче, че Нейно височество обича по-семплите ястия.

Денят на кралица Елизабет II започва с бисквити и чаша чай. След това идва време за закуска, която се състои от мюсли, йогурт и кленов сироп. Любимата ѝ закуска е препечена филийка с мармалад. А за специални случаи си позволява бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели.

Обядът на кралицата започва с коктейл с джин. Разбира се, алкохолното съдържание е много ниско, защото коктейлът се състои от резен лимон, джин, тоник и много лед. За хапване тя предпочита нещо леко и здравословно, като например риба или пилешко със зеленчуци, или салата.

17 часа е времето за чай. Тогава е и следобедната закуска от сандвичи във формата на малки хапки. При тях има една уловка – всички сандвичи са без коричка. А ако на Нейно височество ѝ се хапва нещо сладко, има богат избор от бисквити, кифлички, кекс и сладка.

Любим десерт на кралица Елизабет II е кекс с бисквити и шоколад.

Вечерята обикновено включва месо или риба – сьомга от Балморал, фазан от Сандрингам (замъци в Англия) или еленово месо. Независимо какво е месото, сосът задължително е с гъби, сметана и уиски.

Десертът на кралицата най-често са свежи ягоди и праскови от парниците в Уиндзорския замък. Нейно височество понякога си позволява и шоколадови изкушения.

Интересно е, че вечерта на кралица Елизабет II задължително завършва с чаша шампанско.

Екипът на Dama.bg напълно одобрява менюто на Нейно височество и няма нищо против да бъде поканен на кралско угощение. А ти?

 Теми   кралица елизабет | меню | храни

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.