Може би си мислиш, че когато става дума за кралицата на Англия, можеш да похапваш всичко, което пожелаеш. Оказва се обаче, че Нейно височество обича по-семплите ястия.

Денят на кралица Елизабет II започва с бисквити и чаша чай. След това идва време за закуска, която се състои от мюсли, йогурт и кленов сироп. Любимата ѝ закуска е препечена филийка с мармалад. А за специални случаи си позволява бъркани яйца с пушена сьомга и трюфели.

Обядът на кралицата започва с коктейл с джин. Разбира се, алкохолното съдържание е много ниско, защото коктейлът се състои от резен лимон, джин, тоник и много лед. За хапване тя предпочита нещо леко и здравословно, като например риба или пилешко със зеленчуци, или салата.

17 часа е времето за чай. Тогава е и следобедната закуска от сандвичи във формата на малки хапки. При тях има една уловка – всички сандвичи са без коричка. А ако на Нейно височество ѝ се хапва нещо сладко, има богат избор от бисквити, кифлички, кекс и сладка.

Любим десерт на кралица Елизабет II е кекс с бисквити и шоколад.

Вечерята обикновено включва месо или риба – сьомга от Балморал, фазан от Сандрингам (замъци в Англия) или еленово месо. Независимо какво е месото, сосът задължително е с гъби, сметана и уиски.

Десертът на кралицата най-често са свежи ягоди и праскови от парниците в Уиндзорския замък. Нейно височество понякога си позволява и шоколадови изкушения.

Интересно е, че вечерта на кралица Елизабет II задължително завършва с чаша шампанско.

Екипът на Dama.bg напълно одобрява менюто на Нейно височество и няма нищо против да бъде поканен на кралско угощение. А ти?