Всеки белег разказва история. Всеки белег те променя. Всеки белег те прави още по-красива.

Белезите в сърцето ти разказват история за храброст и уязвимост. Те ти напомнят за всички времена, в които си се влюбила, и времената, в които сърцето ти е трептяло от щастие. Времената, в които поставяш нечие чуждо щастие над твоето, и времената, в които си вярвала, срещу всякакви шансове. Те ти напомнят за времената, в които наистина си обичала, въпреки че се кълнеш, че никога повече няма да се влюбиш в никого. Те ти напомнят, че дори когато сърцето ти е разбито, все още вярва, продължава да се надява, все пак намира смелостта да опита отново, дори ако това означава добавяне на още един белег.

Белезите в главата ти те връщат обратно към всички битки, в които е трябвало да се бориш със себе си, как се научаваш да заглушаваш токсичните мисли, как успяваш да спреш страха или несигурността да стигне до теб, когато си искала нещо, което не си знаела, че можеш да получиш. Те те връщат към всички времена, когато хората са те разочаровали или ти разказват фалшиви истории за това коя си. Те те връщат обратно към всички съобщения от детството, които е трябвало да изтриеш, за да можеш да започнеш отначало, за да можеш да започнеш отново, за да можеш да се излекуваш.

Белезите по тялото ти също разказват красива история за това как си преодоляла болката или синините, дошли с луди приключения и смели опити. Те ти напомнят за безразсъдните ти дни и безсънните ти нощи. Напомнят, че в крайна сметка раните заздравяват и болката бавно избледнява. Напомнят, че нещата могат да се оправят от само себе си, дори ако са малко по-различни. Напомнят ти, че можеш да оцелееш и че си боец. Напомнят ти за всички времена, в които си се изправяла, след като животът те е съборил, и ти напомнят, че животът е пълен с неравности и синини, но все пак си струва да живееш. Все още е красив и си струва да се бориш.

Има красота в белезите ти и историите, които разказват, защото ти напомнят за твоята сила и изцеление. Напомнят ти, че в един момент си се появила и не си била изплашена и вместо да се срамуваш от белезите си, носи ги с гордост. И за това се гордея с теб. Гордея се с начина, по който ги носиш, защото те са дълбоки и силни и съдържат хиляди красиви неразказани истории.