Нова мода е обхванала съзнанието на подрастващите – луфтът е секси. Хиляди тийнейджърки в САЩ, Франция и Англия се подлагат на строги диети и продължително недохранване само, за да постигнат ефекта на до скоро естетически грозното явление луфт.
 

 
Причината е многобройните снимки на световно известни личности появили се в общественото пространство (често обработени с някоя програма за редакция на снимки), където звездите изглеждат толкова слаби, че луфтът се е превърнал в белег на сексапил. 
 
Разстоянието между краката обаче не е нещо, което може да се постигне с диети или трикове. То е генетична особеност на структурата на тялото при някои жени, най-вече при доста слабите. Ето защо и възниква заблудата, че ако отслабнеш много луфтът ще се появи.
 
Новата мода е изключително опасна за здравето на младите дами, тъй като много от тях, страдащи от булимия или анорексия, смятат, че това явление е напълно нормално и отказват да получат медицинска помощ или да признаят хранителния си проблем. Тъкмо обратното, те мислят, че гладуването, дехидратирането и тежките физически натоварвания ще им помогнат да изглеждат като „звезди“.
 
Млади дами не подлагайте тялото си на мъчения само, за да станете част от една световна заблуда. Както знаем нищо прекалено не е секси!