Днес е денят на есенното равноденствие. Ден, който е едновременно край и начало. Ден, в който да обърнеш окончателно гръб на това, което вече е зад теб, за да погледнеш към това, което е пред теб. И което отдавна те чака. Днес е денят на есенното равноденствие. Ден за промяна. За израстване. И осъзнаване...

Затова днес отдели време за себе си и направи тези неща:

1. Вземи решение да освободиш живота си от всичко ненужно. И направи първата стъпка към това. Освободи се от ненужните вещи и ненужните хора. От всичко онова, което те сковава отвътре и не ти позволява да дишаш. От всичко онова, което краде от щастието ти и уморява духа ти. От всичко онова, което те дърпа назад, вместо да те тласка напред. 

2. Обърни поглед към себе си. Вгледай се в себе си. Започни да чуваш себе си. Да се съобразяваш със себе си. Да се грижиш за себе си. Бъди своята най-вярна опора. Своят най-верен приятел. Чуй гласа на сърцето си. Започни да живееш за себе си. 

3. Осъзнай колко е богат животът ти. Виж всичко, което имаш. Забрави за нещата, които нямаш. Или си мислиш, че нямаш. Наслаждавай се на всеки миг. Прегръщай го. Изживявай го. А след това го пускай да си отиде, за да посрещнеш следващия. С благодарност и осъзнатост в сърцето си.

4. Подари релакс на душата си. Купи си нова книга, опитай ново хоби, открий ново място, на което да се усамотяваш и презареждаш. Започни да се разхождаш по-често навън. Слушай природата. Оставяй слънцето да гали лицето ти. Вдишвай аромата на листата под краката ти. Подари си уют у дома. Почисти го, преподреди го. Купи си нещо дребно, но красиво. Няколко дребни, но красиви неща. Слагай свежи цветя във вазата на масата. Създавай и се наслаждавай на красотата и спокойствието около себе си, за да ги усетиш и в сърцето си.

5. Усмихвай се. На себе си. И на хората около себе си. Усмихвай се на деня. Усмихвай се на света. Носи усмивката в душата си и я раздавай на всичко и всички около себе си. Защото идва есента. И защото те очакват прекрасни неща...