Всички мечтаем за синьо море, бял пясък и прекрасни слънчеви лъчи. Но този тропически остров в Индийския океан не бива да бъде посещаван от туристи.
Защо? Заради местното население.

Разположен навътре в Индийския океан, се намира остров Северен Сентинел, за който се предполага, че е най-опасното и труднодостъпно място на планетата.

Островът е токова опасен, че индийското правителство е забранила на всички да се доближават до него. Причината е в местното население, което напада всеки, дръзнал да се доближи до дома им.

Информацията за населението на остров Северен Сентинел е оскъдна, но едно е ясно – те са невероятно негостоприемни към външни хора и не желаят каквато и да било комуникация а хора, които не са от племето им.

През 2006-та година племето е убило двама рибари, които се появили на брега.

По-голямата част от острова е покрита с гора и това е причината за правителството да научи повече за самия остров или пък за населението му. В миналото бреговата охрана са били изпращани, за да доставят храна, но са били посрещнати от камъни и стрели.

Не е известен точният брой на обитателите на острова, но се смята, че броят им е между 50 и 400. Антрополози твърдят, че племето е живяло в абсолютна изолация през последните 60 000 години. Но не само опасното им е поведение е причина да бъдат опасни за посетители. Тъй като населението на остров Северен Сентинел никога не е контактувало с външни, те нямат изградена имунна система към днешните обикновени заболявания, като например настинка или грип.

А ако искаш да се насладиш за екзотична почивка, най-добре да избереш изгодна оферта!