Някои я познават като Мерилин от комедията „Немирник“, а други – като съпругата на Джон Траволта в продължение на 29 години. Това, което обаче не знаехме, е че през последните две години от живота си Кели тайно и смело се е борела с рака на гърдата. Тя почина на 12. юли 2020 г. 

Научете повече за живота на Кели, която успява да остави следа в Холивуд не само с актьорския си талант, но и като пример за любяща и грижовна майка и съпруга.

Трудно детство: Кели преживява смъртта на баща си

Бащата на Кели умира от удавяне, когато тя е на едва три години. Майка ѝ Линда, която е директор на институция за психично здраве, се омъжва повторно. Въпреки загубата Кели не спира да следва мечтите си – тя живее в Ирак и Австралия, където учи драма и театър.

Кели участва в общо 72 филма и сериала

Актьорският талант на Кели е забелязан, когато тя е на 16 години. Първите ѝ изяви са в реклами, докато през 1985 г. идва моментът за големия ѝ пробив в комедията „Немирник“. Следват роли във филми като „Таен обожател“, „Близнаци“, „Джери Магуайър“. На екрана Кели си партнира със звезди като Том Круз, Арнолд Шварценегер, Дани ДеВито, и Джон Траволта.

Среща бъдещия си съпруг Джон Траволта на снимачната площадка

Кели и Джон се запознават на снимачната площадка на комедията „Експертите“ от 1989 г. В този момент Кели е омъжена за друг свой колега - Кевин Гейдж. По-късно в интервю Кели споделя, че бракът им не е бил щастлив и в крайна сметка двамата се развеждат още през същата година. Джон и Кели се венчаят през 1991 г.

Кели е любяща и отдадена майка

Семейство Траволта има три деца: Джет, Ела и Бенджамин. В свое интервю Кели твърди, че няма как да обичаш твърде много, когато става въпрос за децата.

Губи най-големия си син, когато той е едва на 16 години

Най-голямата трагедия в живота на Джон и Кели е смъртта на най-големия им син Джет. Момчето умира след припадък поради Болестта на Кавазаки. Непоносимата болка от загубата едва не разрушава брака им, докато не се ражда синът им Бенджамин. „Той донесе в дома ни нов дух и смисъл. Появата му беше ново начало и донесе радост на всички.“ – споделя Джон, говорейки за новородения си син.

Бракът на Джон и Кели продължава 29 години

Въпреки трудните моменти, семейство Траволта има един от най-стабилните и дълги бракове в Холивуд. Голямо изпитание за брака им е смъртта на техният син, но двамата се справят с кризата като посещават брачен терапевт и дават на другия пространство. „Ние наистина много държим един на друг, защитаваме се взаимно и сме откровени един с друг.“ Това разкрива Джон, когато говори за тайната на щастливия и успешен брак, продължил почти три десетилетия.

Според дъщеря ѝ никой не е толкова смел и любящ като майка ѝ.

Ела Траволта не пропуска да похвали своята майка – независимо дали е по повод на рождения ѝ ден или Деня на майката. Обявявайки смъртта на майка си, 20-годишната Ела сподели искрена публикация в своя Instagram, като благодари на Кели, че винаги е била до нея и за нейната безусловна любов. Според нея Кели е „красива отвътре и отвън, работлива и най-невероятната майка и съпруга“.