Дейвид Бекъм не говори често за брака си, но в откровено интервю за австралийско предаване разкрива повече за него. Определя го като "тежък труд": "Да бъдеш женен за толкова дълго време винаги изисква упорита работа”, казва Дейвид.

Бившият футболист и дизайнерката са женени от почти 20 години и имат четири деца. Често им се налага да опровергават слуховете за раздялата си, които миналата година бяха доста интензивни. Бекъм обаче признава, че връзката им е сложна, но не обръща внимание на отрицателните неща, защото се познават добре и има страхотно семейство зад гърба си. Макар че често пътуват и се налага да са разделени за дълъг период, бракът им е все така успешен, защото полагат множество усилия за него.

За спекулациите относно раздялата им Виктория коментира така: „Хората измислят какви ли не неща за нашите отношения в продължение на 20 години, така че аз и Дейвид сме свикнали да ги игнорираме и просто продължаваме живота си по нормален начин”, заявява модната дизайнерка през октомври пред британския „Воуг”. „Тези неща имат по-голям ефект върху хората около нас и това е несправедливо. Ние шестимата сме по-силни заедно, отколкото като отделни индивиди. Уважаваме семейните си връзки и това е от ключово значение!"

Дейвид Бекъм споменава и децата им - синовете им Бруклин на 23 години, Ромео на 19 и Круз на 17, както и дъщеря им Харпър на 10 и какво е бащинството за него. Футболистът се определя като „мек” баща. "Понякога малките неща правят голяма разлика", казва той. "Забелязах с децата си, че нещото, което трябва да направим, е да ги защитаваме по всеки възможен начин." Двамата са много горди с тях. Именно те са и причината да са толкова земни. И въпреки че са определяни като една от най-богатите светски двойки, двамата винаги намират време за своите наследници, въпреки заетостта си. Освен това с примера си им показват, че трябва да работиш упорито, ако искаш да успееш.

Дейвид говори и за 10-годишнината от модната линия на Виктория, която беше отбелязанa скоро. Според него тя е постигнала изключително много за толкова кратко време, заедно с грижата за семейството и кучето им.

Ето и кои негови думи за съпругата му успяха да докоснат милиони хора по света:

„Да бъдеш женен за една от най-влиятелните модни икони в света не е никак лесна работа. Имало е случаи, в които съм бил депресиран и дори съм питал дали съм достоен да бъда неин съпруг и баща на децата ѝ.

Тя е изключително способна жена, разполага с бърза мисъл и дяволско търпение. Преди да я срещна харесвах жени, които ми се подчиняваха, харесваше ми да доминирам над тях. Появата на Виктория в моя живот обаче, ме накара да порасна и да осъзная, че няма нищо лошо в една връзка жената да е по-умна от теб. Напротив, дава ти сила, самочувствие и увереност. Защото знаеш, че с такава жена, няма как да пропаднеш, няма да го позволи. Привързах се към нея, защото беше безстрашна, когато трябваше да ми каже истината, не ѝ пукаше как ще я изтълкувам, при нея нямаше маски и задкулисни игри. Понякога си мислех, че не ме обича, защото не е от жените, които правят комплименти. С времето разбрах, че те се състоят в това, че в трудните моменти тя просто е до мен. Осъзнах, че действията са по-красноречиви от думите и с много по-голяма стойност.

Да, не е лесно да съжителстваш с такава жена, но без нея никога няма да успееш в абсолютно нищо. Повечето мъже се женят за скучни и кротки жени, но цял живот остават влюбени в онези, които не са успели да завоюват и така се поражда съжалението и товара на нещастния брак, заради страха и липсата на смелост да се бориш за това, което наистина искаш.

А на всички мъже, които се страхуват да обичат такива жени, ще дам един съвет: Ако искаш да бъдеш успешен мъж и да имаш стабилно семейство, не си пропилявай потенциала си с жени, които не могат да нахранят нито мозъка ти, нито да те насърчат да пожънеш успехи.

Умната жена означава блестящо бъдеще и ползотворен живот, изпълнен с приключения!”